Ukens kake

Enkel sjokoladekake

Denne sjokoladekaken lager du med det du har i skapet
Foto: (from_my_point_of_view)

Denne sjokoladekaken lager du med det du har i skapet

Har du lyst på sjokoladekake, men ikke har mørk sjokolade i huset, fortvil ikke. Du kommer et godt stykke med kakaopulver og smør. Bare prøv denne oppskriften.
Aase E. Jacobsen
14 November 2019 - 13:00

Denne oppskriften på sjokoladekake er av innsenderen kalt svensk sjokoladekake, uvisst av hvilken grunn for svenske sjokoladekakeoppskrifter er ifølge Google like varierte som norske. Men resultatet av denne oppskriften er en saftig og lettlaget kake i løpet av en liten time. Den er så å si umulig å mislykkes med.

Den kan dessuten danne grunnlag for din egen vri: om du er glad i appelsin, kan du bytte ut 1 dl av melken med 1 dl appelsinmarmelade i kakedeigen og all melken med appelsinjuice i kremen. Mango er en annen smak som passer inn i denne kaken; i så fall bytter du ut hakket mangokjøtt og mangojuice med melken på samme måte som over.

Til og med eplemos og eplemost gir en annerledes vri på sjokoladekaken. 

Fruktelementet gjør at kaken blir enda saftigere. Og spiser du ikke opp kaken med en gang, holder den fint i kjøleskap i flere dager. Forutsatt at den er godt dekket til slik at den ikke tar til seg uønskede smaker fra det andre du har i kjøleskapet. 

Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Svensk Sjokoladekake

Svensk Sjokoladekake

Fremgangsmåte

Visp lett sammen egg og sukker. Visp ut kakaoen i vann. Ha i blandingen. Rør om og sikt inn mel og bakepulver vekselvis med melken. Rør godt sammen til jevn masse.
 
Hell i en smurt kakeform, rund (24 cm) eller firkantet (20x20 cm). Stek  ved 175 grader i ca. 40 min. 
Avkjøl. 
 
Krem:
Rør mykt smør, melis og vaniljesukker hvitt og luftig i miksmasteren. Rør ut kakaopulveret i kaffen og tilsett i smørkremen sammen med melken. Rør til luftig og jevn krem. Ha i mer kaffe/melk hvis kremen er for tørr.
 
Ta kaken ut av formen og smør kremen på toppen og sidene. Om du ønsker, kan du dele den på langs og fylle med kakaokremen, men det er slett ikke nødvendig. 
 
Tips til ekstra smakstilsetning:

Bytt ut 1 dl av melken med 1 dl appelsinmarmelade i kakedeigen og all melken med appelsinjuice i kremen. Hakket mangokjøtt og mangojuice gjør samme nytten. Eller eplemos og eplemost.  

Sendt inn av Siv Bentehaugen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her