UKENS KAKE: Denne vrien på eplekake lages på de beste restauranter
Ukens kake

Denne vrien på eplekake lages på de beste restauranter

Crumble er å finne på de fleste dessertmenyer. Sammen med frukt er det en genial kombinasjon. Denne oppskriften gir garantert suksess.

 At det er mulig å lage noe så godt, så raskt, er jo egentlig helt utrolig. Men innimellom er det helt greit, også nå det kommer til en kake eller dessert. Og det uten å ty til halvfabrikata. 

Se våre andre oppskrifter på smuldrepai

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Smuldrepai crumble med epler, mandler og sitron

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Eplefyll
0.5 dl
1 ts
Crumble
100 g

Fremgangsmåte

Smør en ildfast form på 28 cm eller små porsjonsformer.

Skrell epler, fjern kjernehusene og skjær dem i tynne båter. Bland eplebåter med. Legg eplebåtene i takmønster i formen(e). Bland sukker, kanel og sitronskall og dryss over eplene.

Ha mel, smør og sukker i en food processor og kjør i noen sekunder. Eller bland for hånd. Da må smøret være litt temperert. Men deigen skal likevel være «smuldrete». Fordel deigen over eplene og hakkete mandler på toppen. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 25–30 minutter.

Tips:
Smulrepai smaker himmelsk med så vel vaniljeis som vaniljesaus eller pisket krem.

Se alle oppskriftene på pai og terte

Bak noe godt av sensommerens frukter og bær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: iStock

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen