Ukens kake

Lises eplekake

Dette får vi bare ikke nok av
Foto: (F. Larsen)

Dette får vi bare ikke nok av

Og da snakker vi om norske epler og kanel pakket sammen i en saftig kakedeig. Ikke rart det er alles kakefavoritt.
Aase E. Jacobsen
08 November 2018 - 12:00

Eplekake er også den ultimate løsningen for epler som får rynker i for tidlig alder, og det opplever vi hver høst når de sunnere norske eplene fyller fruktkurvene i våre oppvarmede hjem. De trives best og holder lengst ved kjellertemperaturer, men når skaden først har  skjedd, skal du bake eplekake. For den gode smaken er der likevel. 

 Denne oppskriften har vi fått fra Thorbjørnrud Hotell som har norgesrekord i kortreist, og der går ikke noe til spille.

Les mer om Thorbjørnrud her

Lyst på en annen kake? Se her der du finner over 400 kakeoppskrifter

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Lises eplekake

Lises eplekake

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader.

Skrell eplene , fjern kjernehusene og del de i fine båter, legg så eplene i en plastikkpose og tilsett kanel og perlesukker. Rist godt.

  • Pisk smør og sukker til en hvit og luftig masse i kjøkkenmaskin
  • Tilsett ett og ett egg i smeten. Bland godt mellom hvert egg.
  • Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker over deigen og vend det forsiktig inn.
  • Fordel røren jevnt i en rundt springform. 24cm i diameter.
  • Stikk halvparten av eplene ned i røren. Og den siste halvparten legges fint på toppen. Strø mandler over.
  • Sett kaken inn i den forvarmede ovnen og la den steke i ca 45 min til den er gyllen.


Tips:

For å være sikker på at den er ferdig, kan man stikke en tannpirker eller kakepinne forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke er noen kakerøre på den, er kaken ferdig.

Server den gjerne lun og med en kule vaniljeis eller  pisket krem ved siden av.

Denne oppskriften har vi fått fra Thorbjørnrud Hotell som har norgesrekord i kortreist, og der går ikke noe til spille.

Les mer om Thorbjørnrud her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Thorbjørnrud Hotell

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her