UKENS KAKE: Disse muffinsene er perfekt turmat

Ukens kake Brunostmuffins

(Bilde: Fotograf Synøve Dreyer 2013.)

Disse muffinsene er perfekt turmat

Ikke det at de erstatter den salte matpakka, men brunosten sørger for ekstra magefyll og energi.

Alle har vel en brunostrest i kjøleskapet som ikke blir brukt. Den er perfekt til å bruke i denne oppskriften. Men den må selvsagt fortsatt smake godt slik at ikke smaken på muffinsene blir skjemt. For denne oppskriften kommer du til å bake flere ganger. 

Se andre måter å bruke brunostrester på

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Brunostmuffins

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

3 stk
0.5 dl
75 g

Fremgangsmåte

Sett på stekeovnen på 200 °C. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Smelt smør og ha i yoghurt. Bland vaniljesukker, bakepulver og mel sammen med revet brunost.

Ha det våte og det tørre skiftevis i eggedosisen. Rør så det blir blandet. Fyll røren i formene (ca. ¾ fulle). Stek kakene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl.

Tips:
Lag din egen vri på muffinsene ved å for eksempel tilsette en håndfull rosiner.

 

Flere deilige oppskrifter med muffins

Sendt inn av

Foto: Fotograf Synøve Dreyer 2013.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Winemakers dinner 5. juni, Happolati, Oslo

Årets høydepunkt for mat og vinelskere

Den 5. juni inviterer vi til et toppmøte med Alsace-produsent Zind-Humbrecht på en av Oslos hotteste restauranter, Happolati. Fem utsøkte retter følger syv ettertraktete viner, valgt ut av  en av Norges aller dyktigste vinkelnere, Simon Zimmermann. Les hele saken

Til toppen