UKENS KAKE: Fysen på noe godt og sprøtt? Disse småkakene gjør susen

Ukens kake Havresjokoladekjeks

Fysen på noe godt og sprøtt? Disse småkakene gjør susen

Havregynene gir ekstra tyggemotstand og mye smak. Det blir vanskelig å nøye seg med en.

Småkaker har et ufortjent dårlig rykte, men det er ofte bare navnet som er årsaken, for om de kalles cookies, lar alle seg friste. Og kjeks høres mye sunnere ut. Og du kan godt ta dagens havredose i form av en eller to kjeks som denne. De smaker i alle fall ekstra godt til kaffen eller teen. Samtidig som de er veldig fine å ta med seg på tur - smaken er like god om de skulle moses litt på veien. Det er utrolig hvor godt kjeks smaker etter en lang og kanskje svett marsj. Så bak gjerne dobbel porsjon. 

Se våre andre oppskrifter på og med kjeks

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Havresjokoladekjeks

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

250 g
250 g
1 stk
Sjokoladekrem:
100 g
200 g
2 ss
2 ss

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Smelt sjokolade i vannbad. Rør inn cognac. Ha sjokoladen i smørblandingen og pisk godt. Ha i et egg og pisk videre.

Bland havregryn, bakepulver og hvetemel og tilsett litt etter litt. Arbeid godt sammen.

Dekk stekebrett med bakepapir.

Bruk en spiseskje til å forme boller som settes på stekebrettet og klemmes litt flatere. La det være mellomrom mellom siden de flyter litt ut.

Du kan også klemme hele deigen ut på en stekeplate og steke det som en kake som kan brekkes opp ved servering.

Stekes ved 175 grader i 15-20 minutter. Avkjøl.

Tips:
Du kan servere dem med sjokoladekrem på toppen eller mellom to kjeks.

Sjokoladekrem:
Ha mykt smør i en bolle og sikt inn melis og kakao. Pisk til luftig. Ha i kaffe og cognac mens du pisker videre. Fyll i en sprøytepose og sprøyt på kjeksene.

Tips:
Du kan droppe cognacen både i oppskriften og i kremen og erstatte med kaffe.

Se våre andre oppskrifter på og med kjeks

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen