Havresjokoladekjeks
Apéritif

Havresjokoladekjeks

Disse kjeksene smaker ekstra godt til kaffen eller teen. Samtidig som de er veldig fine å ta med seg på tur.

Fremgangsmåte

  1. Rør smør og sukker hvitt.
  2. Smelt sjokolade i vannbad.
  3. Rør inn cognac.
  4. Ha sjokoladen i smørblandingen og pisk godt. Ha i et egg og pisk videre.
  5. Bland havregryn, bakepulver og hvetemel og tilsett litt etter litt. Arbeid godt sammen.
  6. Dekk stekebrett med bakepapir.
  7. Bruk en spiseskje til å forme boller som settes på stekebrettet og klemmes litt flatere.
  8. La det være mellomrom mellom siden de flyter litt ut.
  9. Du kan også klemme hele deigen ut på en stekeplate og steke det som en kake som kan brekkes opp ved servering.
  10. Stekes ved 175 grader i 15-20 minutter. Avkjøl.

Tips:
Du kan servere dem med sjokoladekrem på toppen eller mellom to kjeks.

Sjokoladekrem:
Ha mykt smør i en bolle og sikt inn melis og kakao. Pisk til luftig. Ha i kaffe og cognac mens du pisker videre. Fyll i en sprøytepose og sprøyt på kjeksene.

Tips:
Du kan droppe cognacen både i oppskriften og i kremen og erstatte med kaffe.

Se våre andre oppskrifter på og med kjeks

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag
Dagens rett

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag

Vi snakker om en karriduftende gryte med masse frukt som ananas og mango.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her