Rør smør og sukker hvitt. Smelt sjokolade i vannbad. Rør inn cognac. Ha sjokoladen i smørblandingen og pisk godt. Ha i et egg og pisk videre.
Bland havregryn, bakepulver og hvetemel og tilsett litt etter litt. Arbeid godt sammen.
Dekk stekebrett med bakepapir.
Bruk en spiseskje til å forme boller som settes på stekebrettet og klemmes litt flatere. La det være mellomrom mellom siden de flyter litt ut.
Du kan også klemme hele deigen ut på en stekeplate og steke det som en kake som kan brekkes opp ved servering.
Stekes ved 175 grader i 15-20 minutter. Avkjøl.
Tips:
Du kan servere dem med sjokoladekrem på toppen eller mellom to kjeks.
Sjokoladekrem:
Ha mykt smør i en bolle og sikt inn melis og kakao. Pisk til luftig. Ha i kaffe og cognac mens du pisker videre. Fyll i en sprøytepose og sprøyt på kjeksene.
Tips:
Du kan droppe cognacen både i oppskriften og i kremen og erstatte med kaffe.
Se våre andre oppskrifter på og med kjeks
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig