Ukens kake

Yoghurt-panna cotta med tyttebærsaus

Har du fryseren full av tyttebær, er denne desserten fin å bruke dem til
Foto: (nata_vkusidey)

Har du fryseren full av tyttebær, er denne desserten fin å bruke dem til

Tyttebær i desserten gjør den ekstra frisk og god. Med yoghurt i stedet for fløte blir panna cottaen ekstra lett, men fortsatt med mye smak.
Aase E. Jacobsen
19 Oktober 2017 - 12:00

Tyttebær er altfor lite brukt, gitt denne bærtypens gode egenskaper. De er ikke så gode å spise naturell, men med litt sukker, skjer underverker. I denne desserten møter de syrlig gresk yoghurt som er rundet av med honning. En frisk og god avslutning på et godt måltid.

Se alt det andre du kan bruke tyttebær til

Har du tranebær, kan du godt bruke dem i stedet. Beregn i så fall litt mer bær.

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

 

 

Yoghurt-panna cotta med tyttebærsaus

Yoghurt-panna cotta med tyttebærsaus

Fremgangsmåte

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. 

Del vaniljestangen i to langsetter og skrap ut frøene. Ha alt i en kjele med honning og yoghurt. Varm opp forsiktig og rør til honningen er godt blandet med yoghurten. Avkjøl litt og ta ut vaniljestangen. Rør ut gelatinen i 2 ss kokende vann.

Pisk inn i gelatinen i yoghurten. 

Hell i porsjonsskåler eller -glass. Hvis du bruker en sprøytepose, får du fine topper.

Sett kaldt i 1,5-2 timer eller til panna cottaen er stiv.

Tyttebærsaus/gele:
Ha bær (tinte hvis de er fryste) og melis i en blender og kjør til jevn saus. Sil for å fjerne skall.

Hell sausen over panna cottaen. Pynt med rosmarinkvast.

Du kan også lage gele ved å røre ut oppbløtete geltainplater i kokende vann og så piske dette inn i tyttebærsausen. La den avkjøle og stivne litt før du heller den rundt toppen av panna cottaen som på bildet. 

Har du tranebær, kan du godt bruke dem i stedet. Beregn i så fall litt mer bær.

Server med sprø småbakst.

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her