Yoghurt-panna cotta med tyttebærsaus
Foto: nata_vkusidey

Yoghurt-panna cotta med tyttebærsaus

Tyttebær er altfor lite brukt, gitt denne bærtypens gode egenskaper. De er ikke så gode å spise naturell, men med litt sukker, skjer underverker. I denne desserten møter de syrlig gresk yoghurt som er rundet av med honning. En frisk og god avslutning på et godt måltid.

Fremgangsmåte

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. 

Del vaniljestangen i to langsetter og skrap ut frøene. Ha alt i en kjele med honning og yoghurt. Varm opp forsiktig og rør til honningen er godt blandet med yoghurten. Avkjøl litt og ta ut vaniljestangen. Rør ut gelatinen i 2 ss kokende vann.

Pisk inn i gelatinen i yoghurten. 

Hell i porsjonsskåler eller -glass. Hvis du bruker en sprøytepose, får du fine topper.

Sett kaldt i 1,5-2 timer eller til panna cottaen er stiv.

Tyttebærsaus/gele:
Ha bær (tinte hvis de er fryste) og melis i en blender og kjør til jevn saus. Sil for å fjerne skall.

Hell sausen over panna cottaen. Pynt med rosmarinkvast.

Du kan også lage gele ved å røre ut oppbløtete geltainplater i kokende vann og så piske dette inn i tyttebærsausen. La den avkjøle og stivne litt før du heller den rundt toppen av panna cottaen som på bildet. 

Har du tranebær, kan du godt bruke dem i stedet. Beregn i så fall litt mer bær.

Server med sprø småbakst.

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her