Ukens kake

Kokoskake

Majones i kakedeigen? Jepp, saftigere enn dette blir det knapt

Majones i kakedeigen? Jepp, saftigere enn dette blir det knapt

Ikke la deg skremme, for denne kokoskaken er så saftig og mektig som en kokoskake kan bli. Likevel klarer du to stykker.
Aase E. Jacobsen
05 Mars 2020 - 12:00

Majones er jo bare eggeplommer og nøytral olje, så veldig skremmende er det egentlig ikke.

Her kan du les om mannen bak denne uvanlige ingrediensen 

Men du må for all del ikke bruke hvitløksmajones eller en med markant sennepssmak. Lager du den selv, bruk bare sitron og litt salt som smakstilsetning.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget majones

De fleste ferdigmajoneser er ganske nøytrale - men unngå for all del lettmajones i denne oppskriften. Skal du kutte kalorier, finn på noe annet. For denne kaken skal oppleves mektig, men overraskende nok ikke verre enn at du får lyst på et stykke til. 

Kjøper du fersk kokosnøtt og river den selv, blir smaken selvsagt guddommelig, men oppskriften er tilpasset den tørre kokosmassen du får i alle butikker.

Se våre andre søte oppskrifter med kokos

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Kokoskake a la Thomas Keller

Kokoskake a la Thomas Keller

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Skill eggene. Pisk sukker og eggeplommer luftig. Tilsett majones, kokosmelk og surmelk og bland forsiktig inn, men slik at deigen blir jevn.

Bland mel, kokosmasse, salt, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Rør inn litt etter litt i deigen.

Pisk eggehviter stive med helt rent utstyr og vend inn i deigen.

Fordel deigen på tre eller fire runde godt smurte former (22 el 24 cm). Stek ved 165 grader i 20-25 minutter. Test med en trepinne om kakebunnene er gjennomstekt. Avkjøl.

Marengs:
Pisk eggehviter stive.  Kok opp sukker og vann til temperaturen når 120 grader. Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle i eggehvitene mens maskinen går på middels hastighet. Øk så til maks hastighet og kjør til seig marengs.

Montering:
Ta kakebunnene ut av formene og dekk den første med marengs og litt kokosmasse. Repeter med de to neste og dekk kaken på sidene med marengs og kokosmasse.

Sett kaken kaldt i minst 30 minutter for at den skal sette seg. 

Tips:
Av de overskytende eggeplommene kan du lage din egen majones - men dropp sennepen om du skal bruke den i denne oppskriften.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget majones

Her kan du les om mannen bak denne uvanlige ingrediensen 

Se våre andre søte oppskrifter med kokos

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 


Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her