Ukens kake

Kokoskake

Majones i kakedeigen? Jepp, saftigere enn dette blir det knapt

Majones i kakedeigen? Jepp, saftigere enn dette blir det knapt

Ikke la deg skremme, for denne kokoskaken er så saftig og mektig som en kokoskake kan bli. Likevel klarer du to stykker.
Aase E. Jacobsen
05 Mars 2020 - 12:00

Majones er jo bare eggeplommer og nøytral olje, så veldig skremmende er det egentlig ikke.

Her kan du les om mannen bak denne uvanlige ingrediensen 

Men du må for all del ikke bruke hvitløksmajones eller en med markant sennepssmak. Lager du den selv, bruk bare sitron og litt salt som smakstilsetning.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget majones

De fleste ferdigmajoneser er ganske nøytrale - men unngå for all del lettmajones i denne oppskriften. Skal du kutte kalorier, finn på noe annet. For denne kaken skal oppleves mektig, men overraskende nok ikke verre enn at du får lyst på et stykke til. 

Kjøper du fersk kokosnøtt og river den selv, blir smaken selvsagt guddommelig, men oppskriften er tilpasset den tørre kokosmassen du får i alle butikker.

Se våre andre søte oppskrifter med kokos

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Kokoskake a la Thomas Keller

Kokoskake a la Thomas Keller

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Skill eggene. Pisk sukker og eggeplommer luftig. Tilsett majones, kokosmelk og surmelk og bland forsiktig inn, men slik at deigen blir jevn.

Bland mel, kokosmasse, salt, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Rør inn litt etter litt i deigen.

Pisk eggehviter stive med helt rent utstyr og vend inn i deigen.

Fordel deigen på tre eller fire runde godt smurte former (22 el 24 cm). Stek ved 165 grader i 20-25 minutter. Test med en trepinne om kakebunnene er gjennomstekt. Avkjøl.

Marengs:
Pisk eggehviter stive.  Kok opp sukker og vann til temperaturen når 120 grader. Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle i eggehvitene mens maskinen går på middels hastighet. Øk så til maks hastighet og kjør til seig marengs.

Montering:
Ta kakebunnene ut av formene og dekk den første med marengs og litt kokosmasse. Repeter med de to neste og dekk kaken på sidene med marengs og kokosmasse.

Sett kaken kaldt i minst 30 minutter for at den skal sette seg. 

Tips:
Av de overskytende eggeplommene kan du lage din egen majones - men dropp sennepen om du skal bruke den i denne oppskriften.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget majones

Her kan du les om mannen bak denne uvanlige ingrediensen 

Se våre andre søte oppskrifter med kokos

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 


Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her