Ukens kake

Ostekake med bunn av kakerester

Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten
Foto: (Brodogkorn/Nadin Martinuzzi)

Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten

Og hvis du fortsatt har noe igjen, vet du at de kommer til å bli brukt snart, for så godt smaker denne ostekaken.
02 Januar 2025 - 12:00

Hvem har vel ikke feilberegnet mengden av julekaker, enten selvbakt eller innkjøp. Vit at det ikke er noen krise for de får nytt liv i andre kaker som denne ostekaken.  

Kombinasjonen av julekakebunn, ostekrem og salt karamellsaus er dessuten himmelsk god. 

Eller du kan prøve denne måten å bli kvitt julekakene på 

Ostekake med bunn av kakerester

Ostekake med bunn av kakerester

Fremgangsmåte

Bunn:
Smelt smør. Knus småkakene i en foodprosessor og bland i smeltet smør.

Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.

Du kan også knuse småkakene ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.

  1. Fyll:
    Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med melisen.
  2. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
  3. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
  4. Fordel kremen oppå den stekte bunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
  5. Karamellsaus:
    Kok opp fløten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele.
  6. La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, ca 10–15 minutter.
  7. Rør inn det resterende smøret, og la karamellsausen kjøles ned. Smak til med gourmetsalt.
  8. Pynt kaken rett før servering med karamellsaus, kakesmuler og hakkede mandler.

Du kan også prøve denne måten å bli kvitt julekakene på 

Lyst til å lage en annen ostekake da finner du veldig mange her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her