Bunn:
Smelt smÞr. Knus smÄkakene i en foodprosessor og bland i smeltet smÞr.
Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. AvkjĂžl.
Du kan ogsÄ knuse smÄkakene ved Ä putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.
- Fyll:
Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp flĂžten til krem sammen med melisen.
- Bland inn kremosten og rĂžr til en glatt krem.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og lĂžs dem opp i ca œ dl kokende varmt vann. AvkjĂžl litt fĂžr du rĂžrer opplĂžsningen inn i kremen.
- Fordel kremen oppÄ den stekte bunnen. Sett kaken kjÞlig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
- Karamellsaus:
Kok opp flĂžten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smĂžret i en tykkbunnet kjele.
- La blandingen koke til den har fĂ„tt en tykk konsistens og en brun farge, ca 10â15 minutter.
- RĂžr inn det resterende smĂžret, og la karamellsausen kjĂžles ned. Smak til med gourmetsalt.
- Pynt kaken rett fĂžr servering med karamellsaus, kakesmuler og hakkede mandler.
Du kan ogsÄ prÞve denne mÄten Ä bli kvitt julekakene pÄ
Lyst til Ă„ lage en annen ostekake da finner du veldig mange her
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
FĂ„ ukens kake som nyhetsbrev