Ukens kake

Ostekake med bunn av kakerester

Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten
Foto: (Brodogkorn/Nadin Martinuzzi)

Med denne kaken forsvinner restene av julebaksten

Og hvis du fortsatt har noe igjen, vet du at de kommer til å bli brukt snart, for så godt smaker denne ostekaken.
02 Januar 2025 - 11:00

Hvem har vel ikke feilberegnet mengden av julekaker, enten selvbakt eller innkjøp. Vit at det ikke er noen krise for de får nytt liv i andre kaker som denne ostekaken.  

Kombinasjonen av julekakebunn, ostekrem og salt karamellsaus er dessuten himmelsk god. 

Eller du kan prøve denne måten å bli kvitt julekakene på 

Ostekake med bunn av kakerester

Ostekake med bunn av kakerester

Fremgangsmåte

Bunn:
Smelt smør. Knus småkakene i en foodprosessor og bland i smeltet smør.

Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.

Du kan også knuse småkakene ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.

  1. Fyll:
    Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med melisen.
  2. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
  3. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
  4. Fordel kremen oppå den stekte bunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
  5. Karamellsaus:
    Kok opp fløten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele.
  6. La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, ca 10–15 minutter.
  7. Rør inn det resterende smøret, og la karamellsausen kjøles ned. Smak til med gourmetsalt.
  8. Pynt kaken rett før servering med karamellsaus, kakesmuler og hakkede mandler.

Du kan også prøve denne måten å bli kvitt julekakene på 

Lyst til å lage en annen ostekake da finner du veldig mange her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her