UKENS KAKE: Oboykake er alle barns favoritt - og mange voksnes
Ukens kake

Oboykake er alle barns favoritt - og mange voksnes

Det er en super kake til barnebursdager eller til dugnader. Prøv denne oppskriften på en ekstra holdbar kake.

Oboy eller Nesquick smaker omtrent det samme, men for fansen er dette som å banne i kjerka. Noen holder en knapp på den ene og andre på den andre. I kakebakesammenheng gjør de imidlertid samme nytten. Det blir en kake med mild sjokoladesmak - og dermed svært barnevennlig.

Når du bake med surmelk og natron som i denne oppskriften, får du en svært holdbar kake. Ikke minst er det en veldig lettvint oppskrift siden du bare rører alt sammen. Vips er den ferdig. Så kan du legge ekstra flid i pyntingen. 

Se våre andre gode oppskrifter på bursdagskaker 

Oboykake

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

Kake
4 stk
400 g
8 ss
Glasur
200 g
8 ss

Fremgangsmåte

Kake:
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt til deigne er jevn. Hell i en smurt langpanne. Sett den nederst i ovnen som er varmet til 200 grader. Det tar 30 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke om den er gjennomstekt. 

Avkjøl kake litt før du smører glasuren utover.

Glasur:
Bland alle ingrediensene sammen og rør godt til den er jevn. Juster med melis til passe tykk. Husk at den blir mer flytende når du smører på en varm kake.

Tips:
Pynt med det som passer anledningen. Om du ønsker en rund kake med fyll i midten, kan du fordele deigen i to kakeformer (24 cm). Ved montering deler du hver kake i to og smører glasur mellom. I så fall blir du nødt til å doble mengden glasur.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen