UKENS KAKE: Pannekaker til dessert går i en annen mage

Ukens kake Crepes Suzettes

(Bilde: Tatiana Volgutova)

Pannekaker til dessert går i en annen mage

At alle, nesten uten unntak, elsker pannekaker er velkjent. Men denne klassikeren stiller i en egen liga. Du kan lett lage den hjemme.

Crepes Suzette(s) er en dessert som de fleste overlater til restaurantene. Angsten for å flambere en nok hovedårsaken. Men faktum er at det er ikke vanskelig å få til. Bare du har litt avstand til flammene slik at ikke hår og øyenbryn forsvinner i prosessen. 

Også for barn og sjåfører

Karamelliseringen av appelsinsmaken som er i likøren er en av de ettertraktete egenskapene ved denne retten. Derfor blir det ikke helt det samme om du serverer pannekakene med sausen over uten flambering. Men det er likevel fullt mulig. Og får å få til flambering må det altså være alkohol i sausen, ellers vil den ikke ta fyr.  

Det er ingen grunn til bekymring å servere en slik dessert til barn, avholdsfolk eller sjåfører, for all alkoholen fordamper i prosessen, forutsatt at du lar flammen vare helt ut. Vi er sågar ikke interessert i den, bare de omdannete aromaene i likøren. 

Her kan du lære med om denne type likører

Når alkoholen er bote, slukker flammen av seg selv. Foto: Br_Monico

Pannekakene er selvsagt også av betydning. De skal være så tynne som mulig. Det er ikke sikkert du lykkes første gangen, men gi for all del ikke opp. Du blir jo rikelig belønnet med smak av en annen verden.

Se våre andre oppskrifter på denne berømte pannekakedesserten

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Crêpes Suzettes

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

50 g
30 g

Fremgangsmåte

Lag veldig tynne pannekaker. Brett pannekakene to ganger og hold dem varme. Skrell appelsinene, kutt i terninger og kjør i matmøllen. Sil saften og kast resten. Smelt smøret, tilsett appelsinsaften, melisen og Cointreau. Rør raskt, hell over pannekakene og flamber. Server umiddelbart.

Her finner du mange oppskriften på pannekaker

Tips:
Om du ikke har Cointreau, kan du bruke en annen appelsinlikør.

Her kan du lese om disse likørene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Tatiana Volgutova

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen