UKENS KAKE: Prøv denne vrien på browniekake
Ukens kake

Prøv denne vrien på browniekake

Saftig så det holder er denne sjokoladekaken som har smak av solsikkekjerner og sultanarosiner.

Mørke sjokoladekaker er gjerne mektige. Derfor hjelper det med litt rosinsødme og litt tyggemotstand fra solsikkekjerner. De trives også veldig godt sammen med vaniljeis. Slik blir kaken den perfekte dessert. 

Du kan selvsagt bytte ut sultanarosinene med annen tørket frukt som vanlige rosiner, mango, papaya eller tranebær. 

Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Sjokoladekake med solsikkekjerner

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

6 stk
300 g
300 g

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt smør og sjokolade i en kjele ved svak varme. Avkjøl litt. Hell sjokolademassen deretter i eggedosisen under lett omrøring til alt er jevnt blandet.

Rør inn siktet mel, rosiner og solsikkekjerner. Hell røren i en langpanne med bakepapir og stek kaken nederst i stekeovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Kaken skal ha en fuktig kjerne ikke ulikt brownies.

Her finner du mange oppskrifter på brownies

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen