UKENS KAKE: Restene av julekakene blir til en lett og deilig dessert

Ukens kake Bærcrumble

(Sarsmis)

Restene av julekakene blir til en lett og deilig dessert

De siste julekakene blir aldri spist. Derfor er det lurt å gjøre noe med dem allerede nå. Som i denne lettlagete og velsmakende oppskriften.

Det er utrolig hvor raskt vi mister lysten på julekaker. Nesten over natten er de glemt og gjemt. Og det er jo synd gitt hvor mye arbeid og gode ingredienser som ligger bak. Derfor kan du gi dem nytt liv i form av crumble som sammen med bær fra fryseren blir til en herlig lettlaget dessert. 

Se våre andre oppskrifter på crumble

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Bærcrumble

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

0.5 dl
Crumble:
2 dl
julekaker, knuste

Fremgangsmåte

Bland bær (del dem hvis store) og melis. Fordel bærmassen i 6 ildfaste former eller 1 brødform. La stå til halvtint. Fordel rømmen over.  Sett ovnen på 175 grader.

Crumble:
Ha julekakene, eggeplommen og smøret i en food processor og kjør til klumpete masse.

Fordel crumble over bær og rømme. Sett inn i ovnen og stek i 20-30 minutter til overflaten er pent lysebrun. Denne desserten kan spises varm eller kald.

Tips:
Du kan erstatte rømmen med iskrem, men da legger du den på toppen av den varme bærcrumble-en og serverer den med en gang.  

Lyst på en annen dessert ? Her finner du veldig mange

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto: Sarsmis

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen