Ukens kake

Bjørnebæriskrem i kjeks

Sandwichiskremen lager du mye bedre selv
Foto: (SMarina)

Sandwichiskremen lager du mye bedre selv

Både kjeksen og iskremen er langt bedre enn kjøpeversjonen når du følger denne oppskriften.
Aase E. Jacobsen
16 August 2018 - 13:00

Det tar ikke lange tiden å lage verken iskremen eller iskjeksen selv. Har du iskremmaskin er det selvsagt bare snakk om minutter, men selv uten er det en forholdsvis smal sak. 

I hvert fall når du tenker over hvor godt det blir. 

Du kan selvsagt bruke kjeks fra butikken. Da er Gjende fra Sætre Kjeksfabrikk den som fungerer best selv om det da blir mye mindre porsjoner. 

Se våre andre oppskrifter på iskrem 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Bjørnebæriskrem i kjeks

Bjørnebæriskrem i kjeks

Fremgangsmåte

Iskrem:
Lag først saft av bjørnebærene, men ta av noen til pynt. Kok opp bær og 2 ss sukker. Press gjennom en sil slik at frøene og skallene ikke kommer med. 

Pisk eggeplommene og resten av sukkeret til eggedosis. Kok opp melk, fløte og glukose i en kasserolle. Hell melkeblandingen i en tynn strål i eggeblandingen mens miksmasteren går. Vend til slutt inn bjørnebærsaften. Hell i en innfrysningsboks og sett i fryseren 3-4 timer. Rør noen ganger for å unngå istapper. Eller bruk en iskremmaskin. 

Kjeks:
Smelt smøret.

Bland de tørre ingrediensene.

Pisk eggene med sukkeret. Bland inn avkjølt smeltet smør. Rør blandingen inn i melet. Rør godt til jevn fast masse.

Ha evt i mer mel hvis deigen fortsatt er klissete etter 15 minutter. Kjevle ut og  bruk ønsket form (glass eller kopp for rund form, boks for firkantet form) til å trykke ut kjeksene. Hvis du ønsker mønster på toppen, er det nå du skal gjøre det. Legg kjeksene på bakepapir og stek ved 175 grader i 12 minutter til pent brune. Avkjøl.

Servering:
Ta iskremen ut av fryseboksen 10-15 minutter før bruk. Legg en skje med iskrem mellom to kjeks. Pynt fatet med friske bjørnebær.

Se våre andre oppskrifter på iskrem 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her