Lager du saft av årets bær og bruker i kaken, er det selvsagt prima, men denne oppskriften er egentlig ment å skulle lages med fryste bær. Og har du som jeg blåbær fra i fjor, er dette den perfekte måten å få avsetning på bærene. Men du kan selvsagt også bruke blåbærsaft,. Husk bare på at sukkermengden ikke blir for stor.
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Skaff deg ukens kake-tips som e-post
Blåbærkake i langpanne
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bunn:
Sett ovnen på 180 °C.
Skyll sitronen, og riv skallet. Bland sammen alle ingrediensene til bunnen, og kjør sammen til en deig.
Smør en rektangulær form, 24 x 30 cm, og kle den med bakepapir. Trykk ut deigen i formen. Stek kaken i nedre del av ovnen i 10–13 minutter. Avkjøl litt.
Fyll:
Press i mellomtiden saften ut av blåbærene gjennom en sil, slik at du kun har saften.
Tips:
Du kan godt bruke 150 gram blåbærsaft. Men da må du redusere mengden sukker i fyllet til 1,5 dl.
Bland i sitronsaften. Bland sukker og hvetemel i en bolle. Visp inn eggene, og hell til slutt i blåbærsaften. Visp til et glatt fyll. Hell fyllet over bunnen, og stek i nedre del av ovnen i ytterligere 15 minutter. Avkjøl, og del deretter kaken i mindre stykker. Pudre gjerne over litt melis.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Dansukker.no
Foto: Caroline Tengen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Gironda Brachetto d´Acqui 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 159,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Ca' La Bionda Le Tordare Recioto della Valpolicella Classico 2012
Italia
Volum: 0.500 Pris: 329,90 Bestillingsutvalget -
Cervisiam Headbanger Facerip Imperial Blueberry Gose
Norge
Volum: 0.330 Pris: 64,90 Basisutvalget