UKENS VIN: Den beste vinen til festen har ikke bobler
Ukens vin

Den beste vinen til festen har ikke bobler

Denne klassikeren som finnes i 239 polutsalg er i ny årgang som skapt for koldtbord og buffeter. Akkurat det du trenger nå.

Hugel Gentil 2016 er nok den beste utgaven jeg har smakt av denne for mange velkjente vinen fra polhyllene (og selvsagt i glasset). Den er ganske kjøttfull og aromatisk med fin leskende evne og lang ettersmak.

Gentil (som betyr snill på fransk) er en egen vinkategori fra Alsace som faktisk ble skapt av Hugel i 1992. Den er en blanding av mange forskjellige druesorter, og er i så måte en kontrast til det som er hovedregelen i dette området. Men i motsetning til den andre tillatte blandingsvinen edelzwicker, er gentil kun laget av de «edle» Alsace-druene som pinot gris, riesling, gewürztraminer, muscat og sylvaner.

Akkurat dette forholdet er denne vinstilens styrke på matbordet enn si koldtbordet. Den tåler nemlig mange vanskelige smaker som salt, røykt og krydret, som vi ofte treffer på i løpet av 17. mai, og samtidig er den helt tørr - og det er ikke alle viner i det rimeligste Alsace-sjiktet som er.

Les mer om Hugel og deres kamp mot restsødme

Selv om dette altså er Hugels prisgunstigste vin, kjæles den like mye med som de dyrere vinene i porteføljen. Det er nemlig den som sørger for smør på brødet for denne familiedrevne vinvirksomheten, nå i sin 13. generasjon.

Se hele Hugel-porteføljen her

- Dette er vår absolutt viktigste vin som selges til 96 ulike land, sier Jean-Frederic Hugel og forteller at den står for en tredel av alt de produserer. Druematerialet er i stor grad innkjøpt, Hugel kjøper druer fra et stort antall vinbønder som til sammen dyrker 100 hektar.  

Jean-Frederic Hugel Foto: 

- Alle innkjøpte druer kommer fra vinmarker med leir- og kalkholdig jordsmonn, forteller Jean-Frederic som i form av Hugels eksportsjef fyller skoene etter faren Etienne som døde altfor tidlig i 2016. Jean-Frederics første grep var å endre etikettene som har fått en mer moderne design.

– Men gulfargen beholder vi, det er kjennetegnet på Hugel, slår han fast og forteller at valget av denne fargen kom etter at bestefaren hadde traineejobb hos Maggi i Berlin. Der lærte han at skal du selge, er gul den beste salgsutløsende fargen. Marketingutdannete Jean-Frederic kunne ikke vært mer enig. Snart overtar fetteren Marc-Andre ansvaret for vinmarker og vinkjeller, og med det er det en ny generasjon som skal bringe Hugel videre.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt, også om det er snakk om en vin som har fast hylleplass. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Gentil Hugel 2018

Produsent:
Hugel
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Alsace
Pris:
155,90 kr
Varenummer:
3453301
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen