Ukens vin
Den beste vinen til festen har ikke bobler

Den beste vinen til festen har ikke bobler

Denne klassikeren som finnes i 239 polutsalg er i ny årgang som skapt for koldtbord og buffeter. Akkurat det du trenger nå.
Aase E. Jacobsen
15 Mai 2018 - 11:01

Hugel Gentil 2016 er nok den beste utgaven jeg har smakt av denne for mange velkjente vinen fra polhyllene (og selvsagt i glasset). Den er ganske kjøttfull og aromatisk med fin leskende evne og lang ettersmak.

Gentil (som betyr snill på fransk) er en egen vinkategori fra Alsace som faktisk ble skapt av Hugel i 1992. Den er en blanding av mange forskjellige druesorter, og er i så måte en kontrast til det som er hovedregelen i dette området. Men i motsetning til den andre tillatte blandingsvinen edelzwicker, er gentil kun laget av de «edle» Alsace-druene som pinot gris, riesling, gewürztraminer, muscat og sylvaner.

Akkurat dette forholdet er denne vinstilens styrke på matbordet enn si koldtbordet. Den tåler nemlig mange vanskelige smaker som salt, røykt og krydret, som vi ofte treffer på i løpet av 17. mai, og samtidig er den helt tørr - og det er ikke alle viner i det rimeligste Alsace-sjiktet som er.

Les mer om Hugel og deres kamp mot restsødme

Selv om dette altså er Hugels prisgunstigste vin, kjæles den like mye med som de dyrere vinene i porteføljen. Det er nemlig den som sørger for smør på brødet for denne familiedrevne vinvirksomheten, nå i sin 13. generasjon.

Se hele Hugel-porteføljen her

- Dette er vår absolutt viktigste vin som selges til 96 ulike land, sier Jean-Frederic Hugel og forteller at den står for en tredel av alt de produserer. Druematerialet er i stor grad innkjøpt, Hugel kjøper druer fra et stort antall vinbønder som til sammen dyrker 100 hektar.  

Jean-Frederic Hugel Foto: 

- Alle innkjøpte druer kommer fra vinmarker med leir- og kalkholdig jordsmonn, forteller Jean-Frederic som i form av Hugels eksportsjef fyller skoene etter faren Etienne som døde altfor tidlig i 2016. Jean-Frederics første grep var å endre etikettene som har fått en mer moderne design.

– Men gulfargen beholder vi, det er kjennetegnet på Hugel, slår han fast og forteller at valget av denne fargen kom etter at bestefaren hadde traineejobb hos Maggi i Berlin. Der lærte han at skal du selge, er gul den beste salgsutløsende fargen. Marketingutdannete Jean-Frederic kunne ikke vært mer enig. Snart overtar fetteren Marc-Andre ansvaret for vinmarker og vinkjeller, og med det er det en ny generasjon som skal bringe Hugel videre.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt, også om det er snakk om en vin som har fast hylleplass. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

  • Produsent:
    Hugel & Fils
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Alsace
    Pris:
    202.90 kr
    Varenummer:
    3453301
    87 POENG
    Gentil Hugel
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her