Ukens vin
Den beste julevinen har ikke julepynt, bare godt innhold

Den beste julevinen har ikke julepynt, bare godt innhold

Den finnes dessuten i 180 polutsalg – så lett å få tak i for den som er i siste liten.
Aase E. Jacobsen
22 Desember 2020 - 14:45

Gran Coronas Reserva 2016 er ikke bare en bestselger på Vinmonopolet, det er også en vin mange er vant med å plukke med seg på vei gjennom taxfree-butikken – eller Systembolaget. Så i fravær av reiser, er det kanskje tid for en gjenvisitt, men uten at du trenger å dra lenger enn til ditt nærmeste polutsalg.

Foto: GLOBAL IMAGE

Den koster riktignok mer enn både taxfree og i Sverige, men besparelsen er bare henholdsvis 35 og 45 kroner per flaske. Noen synes det er bryet verdt, men akkurat nå er det veldig trygt og godt å vite at du på lang vei kan gjenskape taxfreefølelsen.

Jeg skjønner om noen har problemer med å drikke noe som bærer navnet til og nærmest opphøyer noe som har forvoldt hele nasjonen så mye problemer det siste året. Men Gran Coronas er større en korona. Og til å være en storselger - og dermed muligens utstyrt med et harrystempel for noen, kan jeg trøste deg med at det er helt ubegrunnet. For innholdet i flasken er veldig solid. 

Selv liker jeg 2016-årgangen for dens ekstra friskhet i den intense mørke frukten sammenlignet med forgjengeren, men uten at det har gått utover konsentrasjonen.

2016-årgangen er påvirket av tørken i Catalonia hvor druene kommer fra. Resultatet ble  små druer og dermed små avlinger. Dette er bare en av flere effekter av klimaendringene som dette området opplever. Produsenten av denne vinen, Torres, har lenge vært i front for å møte disse utfordringene, for å unngå at vinen skal bli for påvirket i form av for moden frukt og høy alkohol.

Her kan du lese mer om hvordan Torres jobber med å møte klimaendringene

Alkoholen ligger på 14 prosent som nå er mer regelen for det meste av rødvin i området, men takket være god syrefriskhet, oppleves ikke smaken så sødmefylt som man kunne forventet.

Vi snakker derfor om en vin som fungerer veldig godt på matbordet, prøv den til sesongens viltmiddager, og det er mye hyggeligere å sette denne flasken på julebordet enn en som er pyntet med julenisser. Den kan dessuten fint lagres i minst 8 år, og er dermed et godt julegavetips.

Det skyldes høy kvalitet på druematerialet, og denne vinen er prisen til tross, i en klasse for seg når det gjelder akkurat det.

Det kan du lese mer om her

Den får altså druer delvis samme vinmark som toppvinen Mas la Plana Cabernet Sauvignon 2016 som også er kommet i denne nye og friskere årgangen hvilket har gitt den ekstra eleganse. Denne vinen kan du med fordel legge i kjelleren. 

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Her finner du alle andre vinartikler som er forbeholdt klubbmedlemmer

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Ukens vin er Aperitifs mest populære spalte, og de anbefalte vinene som alltid er både rimelige og veldig gode kjøp, blir utsolgt veldig raskt. Derfor forbeholdes disse tipsene deg som er abonnent og medlem i Aperitifs Mat- og vinklubb.

Men dette til tross kan vinene ble utsolgt, noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her