Ukens vin
Den er fortsatt et av polets aller beste kjøp i basis

Den er fortsatt et av polets aller beste kjøp i basis

Denne vinen er å finne i 225 polutsalg. I ny årgang overbeviser den stort.
Aase E. Jacobsen
28 Januar 2017 - 16:46

Dom. de la Janasse Côtes-du-Rhône 2015 er en veldig god representant for 2015-årgangen i Rhône. Den usedvanlig kjøttfulle frukten er forførende lekker og gjør denne gamle kjenningen til et lykkelig gjensyn. Selv om 2015 bød på svært gode forhold men mye solvarme, er denne vinen ikke overlastet med alkohol, hvilket ofte er utfordringen i det sørlige Rhône.

Les mer om utfordringene i området

Det gjør at den fungerer også veldig godt som matvin – og ikke bare som den ultimate kosevin. Ikke bare til søndagens lammestek, men også til forseggjorte viltretter.

Nesten Châteauneuf-du-Pape

Denne svært så seriøse vinen er laget av den velrenommerte Châteauneuf-du-Pape-produsenten Janasse.

For 17 år siden kostet den 31 kroner mindre, noe som må sies å være en ganske måteholden prisøkning sammenlignet med konsumprisindeksen. Det skyldes nok at Côtes-du-Rhône fortsatt er en vinstil dominert av de store aktørene og som sådan ikke blant de mest ettertraktete. Den dekker da også alt fra ganske ordinær vin til perler som denne.

Som i Janasses toppviner er det grenache som spiller hovedrollen, men da druer som kommer fra parseller rett utenfor Châteauneuf-du-Pape-grensene, nærmere bestemt i Courthézon. Denne vinens intensitet kommer til en viss grad også fra gamle carignan-vinstokker.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

  • Produsent:
    Dom. de la Janasse
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Rhône
    Pris:
    179.90 kr
    Varenummer:
    3241501
    86 POENG
    Dom. de la Janasse
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her