UKENS VIN: Denne rødvinen er helt uimotståelig. Billig er den også
Ukens vin

Denne rødvinen er helt uimotståelig. Billig er den også

Noen ganger trenger du bare en vin som smaker godt. Slik er ukens vin.

Marius by Michel Chapoutier 2015 er en herlig rødvin, sjarmerende så det holder og like fullt seriøs. Den har veldig god frukt, fin syre og runde blide tanniner. En vin du blir glad av og som ikke bare fungerer som drikkevin, men kanskje i enda større grad til mat, og særlig til kjøtt av alle slag.

Enkel prosess - druekvaliteten styrer

Den bærer navnet til bestefaren til en levende legende, og inspirasjonen skal være at bestefar Marius fortalte den unge Michel Chapoutier at «en god vin er en vin du har lyst å smake igjen». Det er en filosofi han insisterer på uansett hvilken vin han lager – også toppvinene fra være seg Hermitage-åsen eller Côte-Rôtie og St. Joseph.

Les mer om denne eksentriske vinmakeren

Et grep han bruker for å gjøre vin av syrahdruen mest mulig innsmigrende er å gjære druene ved relativt høy temperatur, opp mot 32 grader. Dermed blir tanninene mykere, uten at det går ut over lagringsdyktigheten.

Se alt som er å få tak i av Chapoutiers viner i Norge

Marius er laget av druer utenfor legendens hjemstavn, nærmere bestemt av innkjøpte druer fra  Languedoc. Derfor er den billigere enn Michel Chapoutiers rimeligste røde fra Rhône, M. Chapoutier Côtes du Rhône Collection Bio 2016, som nå er ankommet i helt nytappet utgave. Veldig fersk, men allerede en veldig god smaksopplevelse. At den er så rimelig fruktkvaliteten til tross, skyldes den lite ressurskrevende framstillingen. Den gjærer ferdig i betongtankene og tappes tre uker etter at gjæringen er gjennomført. Det forklarer den intense og ferske frukten.

Virkelig en storbonde

Den har for øvrig omtrent samme druemiksen som Marius. Druene kommer fra de sørlige delene av Rhône-dalen, mellom Avignon og Pont du Gard, så ikke altfor langt unna.

Men den har likevel preg av den mørkere syrahfrukten som kjennetegner de nordlige delene av dalen. Jordsmonnet druene vokser i er kalkholdig og med innslag av de karakteristiske rullesteinene som man ofte støter på langs Rhônes sørlige bredder.

Den er laget av økologisk sertifiserte druer, men ikke biodynamisk jordbruk, som er det Michel Chapoutier holder en knapp på for en stadig større del av sine til sammen 427 hektar som også inkluderer eiendommer utenfor Frankrike som Australia (Victoria), Spania (Ribera del Duero), Portugal (Estremadura) og USA (Oregon).

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Marius Rouge by Michel Chapoutier 2019

Produsent:
M.Chapoutier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
5291801
83 Poeng
Les smaksnotatene »

M. Chapoutier Côtes du Rhône 2019

Produsent:
M.Chapoutier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes-du-Rhône
Pris:
175,00 kr
Varenummer:
1556501
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen