UKENS VIN: Jule- og nyttårsrødvinen finner du i mange polhyller akkurat nå
Ukens vin

Jule- og nyttårsrødvinen finner du i mange polhyller akkurat nå

» Den sikrer dessuten en god jul om du er på jakt etter en vin som fungerer til alt av julens tradisjonsretter.

For Giordano Lombardo Sasso Alto Piemonte Barbera 2014 klarer så vel fett som litt søtt eller skarpt. Den er testet til alt fra vegetarretter til spekemat, røykt mat og blåmuggost.

Finnes i svært mange polutsalg

Den er saftig nok til å gå til juletorsken eller julekveita. Ikke det at den er perfekt til alt, men på grunn av god fylde klarer den seg gjennom situasjoner hvor det er mange valgmuligheter som julekoldtbord eller når du synes det holder med en type rødvin.

Og ikke minst er det en vin som åpner seg mer og mer med luft. Den rundes av og får større munnfølelse etter en tid i karaffel og holder seg lenge i flasken. Det borger også for at den tåler noen års lagring og derfor er et godt alternativ for deg som leter etter en julegave i siste liten. 

Best av alt akkurat nå er at den er å finne på et pol nær deg. Til sammen 140 polutsalg har den i hyllene, så det er stor sjanse for at du får tak i den i dag eller i morgen. Dessuten er polet åpent i romjula for den som trenger påfyll.

Bortsett fra å være en veldig anvendelig matvin er dette en vin laget av en liten produsent i det sørøstlige hjørnet av Piemonte, både noen mil fra Genova og Middelhavet.

Biodynamisk framstilt

Giordano Lombardo i sin mest kjente vinmark Vigne Sanmartino.

Giordano Lombardo lager for det meste hvitvin av druetypen gavi som her faktisk har DOCG-status, men altså også litt rødt av den populære druen barbera. Den skinner ekstra fra deres hånd takket være måten den er laget på. For barbera i denne delen av Piemonte er ikke alltid så interessant.

Biodynamiske metoder med alt det innebærer har gitt en vin med en helt spesiell klarhet i frukten. Den er verken kompleks eller spesielt konsentrert, bare veldig ren og saftig med stor friskhet og bra fylde, altså en super matvin.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Giordano Lombardo Sasso Alto Piemonte Barbera 2015

Produsent:
Giordano Lombardo
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
3508201
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen