Ukens vin
Denne rødvinen smaker like godt etter nyttår

Denne rødvinen smaker like godt etter nyttår

» Den sikrer dessuten en god jul om du er på jakt etter en vin som fungerer til alt av julens tradisjonsretter.
Aase E. Jacobsen
01 Januar 2016 - 17:08

For Giordano Lombardo Sasso Alto Piemonte Barbera 2014 klarer så vel fett som litt søtt eller skarpt. Den er testet til alt fra vegetarretter til spekemat, røykt mat og blåmuggost.

Finnes i svært mange polutsalg

Den er saftig nok til å gå til juletorsken eller julekveita. Ikke det at den er perfekt til alt, men på grunn av god fylde klarer den seg gjennom situasjoner hvor det er mange valgmuligheter som julekoldtbord eller når du synes det holder med en type rødvin.

Og ikke minst er det en vin som åpner seg mer og mer med luft. Den rundes av og får større munnfølelse etter en tid i karaffel og holder seg lenge i flasken. Det borger også for at den tåler noen års lagring og derfor er et godt alternativ for deg som leter etter en julegave i siste liten. 

Best av alt akkurat nå er at den er å finne på et pol nær deg. Til sammen 140 polutsalg har den i hyllene, så det er stor sjanse for at du får tak i den i dag eller i morgen. Dessuten er polet åpent i romjula for den som trenger påfyll.

Bortsett fra å være en veldig anvendelig matvin er dette en vin laget av en liten produsent i det sørøstlige hjørnet av Piemonte, både noen mil fra Genova og Middelhavet.

Biodynamisk framstilt

Giordano Lombardo i sin mest kjente vinmark Vigne Sanmartino.

Giordano Lombardo lager for det meste hvitvin av druetypen gavi som her faktisk har DOCG-status, men altså også litt rødt av den populære druen barbera. Den skinner ekstra fra deres hånd takket være måten den er laget på. For barbera i denne delen av Piemonte er ikke alltid så interessant.

Biodynamiske metoder med alt det innebærer har gitt en vin med en helt spesiell klarhet i frukten. Den er verken kompleks eller spesielt konsentrert, bare veldig ren og saftig med stor friskhet og bra fylde, altså en super matvin.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her