Ukens vin
Dobbelt knallkjøp til viltet

Dobbelt knallkjøp til viltet

Denne deilige munnfullen koster bare 149,90 og er noe alle kan unne seg til høstlig vilt. Legger du på 10 kroner, får du enda mer karakter i glasset.
Aase E. Jacobsen
10 Oktober 2017 - 14:45
 

Tombacco Aglianico del Beneventano 2015 har veldig god mørk moden og bløt frukt som sammen med druetypens gode tanninbitt, gjør den til en super partner til gode retter med vilt, enten med saus eller i form av en gryte.

 

Aglianico er altså druen som er nært knyttet til det vulkanske jordsmonnet i Campania, nærmere bestemt i Beneventano-området, omtrent 2-3 mil øst for Vesuv. Her oppnår agliancio «kun» IGT, derfor er også prisen litt lavere enn eksempelvis Aglianico del Taburno som nå har DOCG, for ikke å snakke om Taurasi, som jo er toppområdet for og den mest lagringsdyktige versjonen av denne druen.

Vår vin er imidlertid ikke ment å spares, men derimot nytes mens den er ung og innsmigrende, men altså full av karakter.

Bak denne vinen står en produsent som har hovedkvarter i Padova, nord i landet, men som kjøpte vinmarker i sør. Tilgjengelig på polet er også Tombacco Biferno Rosso Riserva 2011 fra Molise rett på andre siden av fjellkjeden som deler Sentral-Italia på langs. Den har også litt aglianico i miksen, men her er hoveddruen montepulciano, på samme måte som i mer kjente Abruzzo. Det disse to vinene har til felles er stor bløt frukt og en lett rustikk karakter som passer så godt til vårt hjemlige vilt.

Denne er ellers en DOC-vin fra det svært så lite kjente og bittelille Biferno (23 hektar) som ligger i høylandet nær Campobasso ved opp til 500 m.o.h.. Vi befinner oss rundt 50 kilometer fra Adriaterhavet. Her er jordsmonnet steinete kalk og leire. Riserva betyr bare at vinen holder mer enn 13 prosent. Akkurat denne vinen er modnet i 500 liters eikefat i tre år, og holder sine seks år til tross, fortsatt flere år i kjelleren.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her