UKENS VIN: Du får ikke bedre hvitvin for pengene enn dette til julematen
Ukens vin

Du får ikke bedre hvitvin for pengene enn dette til julematen

Du trenger bare legge 148 kroner i potten og belønningen er solid rieslingkarakter som du vanligvis må betale mye mer for. Best av alt i disse hektiske førjulstider er at den finnes i 70 polutsalg.

 
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Hexamer Schlossböckelheimer Porphyr Riesling 2018 er nemlig så karaktersterk fyldig og syrefrisk at den også passer til så vel pinnekjøtt som ribbe. Den oppleves som en mye dyrere vin enn hva du vanligvis får i dette prissjiktet.

Årsaken er at den kommer fra vinmarker med vulkansk jordsmonn som gir en lett røykaktig karakter til vinen. Sammen med god konsentrasjon og intens syrefriskhet og godt integrert sødme, har den det som trengs. Rett og slett en unik kombinasjon i dette prissjiktet.

Her kan du lese mer om denne vinen

 

Men om du ikke er klar for en hvitvin som ikke er helt tørr, er Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2018 et annet solid valg blant basisrieslingene. På plass i 180 polbutikker.

For den lille prisen av 145 kroner får du dessuten en vin du alltid kan stole på. Jeg har smakt den hver årgang og flere ganger hvert år også opp mot ulike typer mat, og den overbeviser gang etter gang. 2018-årgangen føyer seg inn i rekken med sin gode munnfølelse store fruktighet og lette krydderpreg.

Dette er kanskje ikke vinen jeg ville servert til pinnekjøtt/ribbe, men familiens vegetarianer blir henrykt. Og til julebuffeten gjør den susen.

 

Hvis du skal være helt garantert å finne en hvitvin til julematen på din neste poltur, gå for Wongraven Morgenstern Riesling 2018, som finnes på absolutt alle pol. Den har bittelitt bedre fylde og er rundere enn Qvinterra og fungerer derfor enda til julemenyens kjøttavdeling. Den er nesten som en helt tørr versjon av Porphyr, bare med litt lavere intensitet.

Felles for alle tre er også at de kommer med skrukork, som er en ekstra trygghet om du ikke har flere viner å falle tilbake på om korken skulle være infisert, eller om du sitter på hytta og det er langt til nærmeste pol.

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Hexamer Schlossböckelheimer Porphyr Riesling 2019

Produsent:
Hexamer
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Nahe
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
416101
88 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2020

Produsent:
Weing. Kühling-Gillot
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheinhessen
Pris:
153,90 kr
Varenummer:
1342301
86 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Wongraven Morgenstern Riesling 2019

Produsent:
Wongraven Wines
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
1752101
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen