Ukens vin
God boksvin for trangere tider

God boksvin for trangere tider

Er kassa tom, er det likevel mulig å finne god vinglede – også i en boks.
Aase E. Jacobsen
08 Januar 2016 - 10:02

Signature Series Oddero Piemonte Rosso har det som skal til for å komme gjennom en januar på sparebluss. For det første er det snakk om en god vin tatt formatet i betraktning. For det andre er den en svært matvennlig vin samtidig som den også tilfredsstiller kravet til en kosevin for dem som først og fremst har behov for det.

Perfekt til januarmenyen

Ikke gir den ubehag dagen etter heller, ifølge en troverdig og godt trent kilde som drakk mer enn den anbefalte grensen for daglige alkoholenheter. Det skyldes nok at den i motsetning til svært mange andre boksviner ikke er tilsatt særlig mye svovel. Dessuten er alkoholinnholdet moderat.

Ikke minst gir den mye vin for pengene. Som vin er den bløt og god med bra friskhet og lett bitt. Perfekt til grønnsaksretter, pasta, pizza, kylling og svin.

Druematerialet kommer for det meste fra tradisjonalisten Luigi Oddero som er mest kjent for disse vinene. 

Boksvinen er altså litt på siden av det Luigi Oddero driver med til vanlig og spesialtappet for det norske markedet. 

Se de andre gode boksvinene i samme serie 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her