UKENS VIN: Imponerende bordeaux i boks til jul
Ukens vin

Imponerende bordeaux i boks til jul

Bordeauxvin er ikke bare beregnet på lagring. Denne produsentens bokutgave er sublim, og innholdet kunne godt vært fylt på flaske for å legges i kjelleren.

Château Dudon 2016 er utrolig deilig og fruktdreven med solid munnfølelse og god friskhet. Tanninene er myke og godt pakket inn. Denne vinen er som skapt for sesongens mange selskaper siden den fortjener å tappes i karaffel før servering. Ingen vil gjette at dette er en vin fra boks. Bortsett fra at det er en ganske fersk vin.

Her kan du lese mer om produsenten bak denne boksen

Det er ikke kommet mange 2016-bordeauxer på markedet ennå, stort sett bare boksversjoner, men ut fra dem å dømme, denne inkludert, er det mye godt i vente. Det er særlig den gode fruktigheten og friskheten som er fascinerende, men tanninstrukturen skal også være lovende, for viner som er beregnet for lagring.

Druene til denne boksen kommer fra disse vinmarkene. 

At denne produsenten med den forholdsvis beskjedne adressen lager holdbar vin, dokumenteres av Château Dudon Reserve de la Cave 2004. En veldig god 13 år gammel bordeaux som fortsatt holder noen år til og som smaker veldig godt i dag, leskende og fruktig, fra et år som ikke tilhører de største. Det gjelder også for den samme vinen i en fire år yngre utgave, Château Dudon 2008, som er like drikkeklar som den andre, og til en veldig gunstig pris. Kanskje den beste billigbordeauxen i flaske av dem alle.

Jean Merlaut

Bak Château Dudon står Jean Merlaut som også eier Château Gruaud-Larose i St. Julien.

Naboen lager også utrolig god vin for pengene

Dette slottet som har en plass blant andre cru-ene i klassifiseringen fra 1855, er ikke uventet i en annen prisklasse, og med et annet potensial. Her er det cabernet sauvignon som dominerer, mens på Dudon er det merlot som er konge.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Château Dudon ligger i Entre-deux-mers hvor det lages AOC Bordeaux i store mengder og av varierende kvalitet.  Bilde: 

Ch. Dudon 2018

Produsent:
Ch. Dudon
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
509,90 kr
Varenummer:
1846206
86 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Ch. Dudon Reserve de la Cave 2004

Produsent:
Jean Merlaut
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
200,00 kr
Varenummer:
7921601
85 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Ch. Dudon 2012

Produsent:
Jean Merlaut
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
164,90 kr
Varenummer:
857701
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen