Ukens vin
En av de aller beste boksvinene

En av de aller beste boksvinene

Så er den laget av en mester som kan lene seg på mer enn 1600 års erfaring.
Aase E. Jacobsen
08 November 2015 - 12:11

Det er kanskje en liten overdrivelse, for Vicchiomaggio har ikke laget vin like lenge. Og i hvert fall ikke boksvinen Ripa delle Mandorle. Men eiendommen på 152 hektar er den samme siden 400-tallet, og dagens eier John Matta har satt Vicchiomaggio ettertrykkelig på klassikerkartet.

Les mer om hvordan han jobber

Det setter det hele litt i perspektiv når du nyter et glass av denne vinen som går utenpå det meste i dette vanvittig populære formatet.

Cabernet er hemmeligheten

For i motsetning til mange andre viner fra boks kommer alt av druemateriale fra Vicchiomaggios egne vinmarker. Det betyr at vinen i utgangspunktet holder chianti classico-kvalitet, selv om druemiksen ikke er i henhold til gjeldende regler, og heller ikke lengden på fatlagringen.

Hemmeligheten bak denne vinen er ikke bare råvarer av høy kvalitet, men også at en firedel av druene er av typen cabernet sauvignon. Denne vanligvis dominerende druesorten tar i denne vinen ikke overhånd, men bidrar med solbær og en touch av cedertre samtidig som den fyller ut hoveddruen sangioveses syrlige slankere karakter.

Finnes også i flaske

Resultatet er en veldig innsmigrende vin som fungerer utmerket på matbordet, men som også er bløt nok til å nytes alene. Innholdet i boksen stammer fra 2014-årgangen og etter gjæring modnes sangiovesedelen i de klassiske store eiketønnene, mens cabernetdelen får et opphold i (brukte) barriques.

Ripa delle Mandorle har alltid vært et veldig godt kjøp, også da den bare fantes i flaske. Det er kanskje unødvendig å si, men flaskeutgaven er også solid vare og laget på samme måte. Den er av 2013-årgang, så litt rundere i fruktpreget. Men også mye penere på bordet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her