UKENS VIN: Klar for en hvit vårvin – eller en kraftpakke av en rødvin- begge til knallpris?
Ukens vin

Klar for en hvit vårvin – eller en kraftpakke av en rødvin- begge til knallpris?

Denne lekkerbiskenen av en hvitvin er nå å få i helt ny og fersk årgang. Er du ikke klar for vår i vinglasset ennå, har samme produsent et helt fantastisk rødvinskjøp å by på.

Feudi di San Gregorio Greco di Tufo 2015 har lenge vært en av mine hvite favoritter fra denne delen av Italia. Både når jeg har oppholdt meg i området, og på mer hjemlige breddegrader.

Aromatisk og frisk

Den smaker alltid fortreffelig på matbordet, spesielt når det er sjømat, grønnsaksretter eller pasta og spekemat på bordet. Og prisen er fortsatt veldig gunstig regnet om i kvalitet.

Druen greco di tufo er hjemmehørende i Campania og er en aromatisk og sentmodnende sort. I motsetning til den mektigere og fetere fiano di avellino – av mange regnet som Campanias største hvite – er greco aldri tung, men likevel ingen lettvekter. Den friske karakteren kan den takke det kalkholdige jordsmonnet i Tufo-området i Campania for.

Her kan du lese om hvorfor de hvite vinene fra Campania er så ettertraktete

Det varme tørre sommerværet i juni og juli 2015 med påfyll av regn nærmere august har åpenbart gitt grecodruene til denne vinen perfekte forhold. Fiano fra samme produsent kommer til Norge senere i vår, så det er litt tidlig å konkludere hvem av dem som er storfavoritt i denne årgangen. Men jeg holder en knapp på greco.

Eller denne kraftpakken

2015 virker dessuten som om den har litt høyere konsentrasjon enn 2014. Selv om dette er viner som tåler noen år, blir det aller meste drukket innen det er gått ett eller to år. For virkelig stor lagringsvin behøver du ikke gå lengre enn til Feudi di San Gregorio Taurasi 2010 som er en imponerende vin til prisen og som selv om den holder lenge og er fast som få, mykner den i et romslig glass etter en runde i karaffelen. Det er fortsatt norsk vår og dermed plass til en riktig smaksrik vin.

Se alle de andre vinene fra denne solide produsenten

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Feudi di San Gregorio Greco di Tufo 2019

Produsent:
Feudi di San Gregorio
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Campania
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
3310901
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Feudi di San Gregorio Taurasi 2014

Produsent:
Feudi di San Gregorio
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Pris:
279,90 kr
Varenummer:
3311201
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen