Ukens vin
Klar for en ny smak på sommerens hvitvin fra boks?

Klar for en ny smak på sommerens hvitvin fra boks?

Da skal du prøve denne sjeldenheten fra de franske alper. Du blir garantert positivt overrasket.
Aase E. Jacobsen
29 Mai 2018 - 14:45

Jean Perrer Savoie Blanc BIB 2017 er en virkelig seriøs hvit boksvin med god fruktkarakter og fint mineralpreg i retning salt og med noe fedme som er typisk for mange gamle druesorter. Topp følge til alt av sjømat samtidig som den smaker fortreffelig når du bare har lyst på et godt glass hvitvin. er Den har behagelige 11 prosent alkohol hvilket gjør den velegnet i sommervarmen som vi allerede har fått en god og lang forsmak på.

 

Den er som navnet sier fra Savoie og er laget av druen jacquère. Om du ikke har hørt om den, er du ikke helt alene, for på polet har det stort sett bare være en og annen vin laget av denne druen.

 

Den dyrkes bare i et lite område i alpefylket Savoie i det østre Frankrike og teller totalt bare 1050 hektar som er halvparten av det dyrkete vinmarksarealet i Savoie. Derfor er det ganske eksklusivt å tappe slik vin i boks. Men så er Maison Jean Perrier et Fils en betydelig produsent i Savoie med til sammen 62 hektar, riktignok fordelt på en lang rekke druesorter, kjente som chardonnay, viognier og gamay samt mindre kjente som altesse, jacquère og mondeuse. Og ikke minst underområder som Chignin, Apremont og Abymes for jacquère, Roussette for altesse og Arbin for mondeuse. I det hele tatt er det et veritabelt lappeteppe av vinmarker som lener seg mot de lavere alpesidene.

Denne produsenten lager også veldig god vin av jacquère

 
 

Jordsmonnet som jacquère trives best i er svært kalkholdig leire som det altså er mye av i dette fjellandskapet. Fra samme produsent kommer en flaskeutgave, Jean Perrier Cuvée Gastronomie Abymes 2015, som altså er fra underområdet Abymes. Prisen er latterlig lav i Norge når du tenker over hvor god kvalitet vinen holder. Det er derfor bare å nyte mens den finnes.

Les mer om denne vinen og produsenten her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt, også om det er snakk om en vin som har fast hylleplass. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

 

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her