collage
Ukens vin
collage

Knallkjøp fra Toscana i basis

Denne ferske vinen er billigere og bedre enn på mange år. Topp til biffen - og så er den allerede på plass i butikkhyllene.

Dogajolo 2015 koster i den supre 2015-årgangen bare 129,90 som er en utrolig gunstig pris for denne vinen. Den er kjøttfull, myk og deilig og samtidig leskende med fin stofflighet og veldig god kirsebærfruktighet. En vin som passer til svært mange retter på grunn av blandingen av sangiovese og cabernet sauvignon. Kanskje det blir din nye favoritt til biffen?

Les mer om bakgrunnen for denne vinen her

Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo dro igang Carpineto i 1967.
Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo dro igang Carpineto i 1967.

 

Carpineto er en betydelig aktør i Toscana med tilsammen 125 hektar vinmarker fordelt på fem eiendommer, to i Chianti Classico, en i Montalcino, en i Maremma og en i Montepulciano.

Herfra kommer en annen skikkelig godbit, om enn i en langt høyere prisklasse. Men en 27 år gammel vino nobile som smaker fantastisk ungdommelig er en sjeldenhet, og Carpineto Vino Nobile di Montepulciano 1989 til bare fire hundre kroner er verdt hver eneste av dem.

Montepulciano-eiendommen er den største med i alt 84,5 hektar vinmarker.
Montepulciano-eiendommen er den største med i alt 84,5 hektar vinmarker.

 

1989 var et veldig godt år i de fleste klassiske vinområder og denne utgaven fra Montepulciano i det sørøstre Toscana lover godt for mange år fortsatt.

Les mer om de noble vinene fra Montepulciano

Den har allerede gode lagringstoner, men er langt fra sliten eller altfor myk. Den har nemlig bra med tanniner. I dag smaker den himmelsk til rikere retter med lam eller vilt, særlig elg, og skogsopp. Den perfekte høstvin med andre ord.

Fra eiendommen i Montepulciano.
Fra eiendommen i Montepulciano.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

 

Carpineto Dogajolo Rosso 2015

Produsent:
Carpineto
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
132,90 kr
Varenummer:
1788401
82 Poeng
Les smaksnotatene »

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Smak Burgunds fantastiske viner

Lær alt om hvorfor de beste vinene fra Burgund er så ettertraktet - selvsagt får du smake dem både i rødt og hvitt

Denne kvelden smaker du deg gjennom Burgunds hierarki fra regionvin til premier cru, både hvitt og rødt og fra nord til sør. Til sammen 10 viner fra en av områdets mest kjente produsenter vil forklare deg hvorfor Burgund er så ettertraktet. Les hele saken

Vinkurs 30. april i Oslo

Det er snart sommer: Lær alt om chablis, sancerre, muscadet, rosévin, prosecco og cava

Mai Tjemsland, som er en av fem med tittelen Master of Wine i Norge, og som pendler fast til Sicilia, vet alt om hvilke viner som passer til den lyse og varme årstid. Sommersesongen 2018 blir den beste noensinne etter denne kvelden. Les hele saken

Til toppen