Ukens vin
Knallkjøp fra Toscana i basis

Knallkjøp fra Toscana i basis

Denne ferske vinen er billigere og bedre enn på mange år. Topp til biffen - og så er den allerede på plass i butikkhyllene.
Aase E. Jacobsen
11 September 2016 - 14:59

Dogajolo 2015 koster i den supre 2015-årgangen bare 129,90 som er en utrolig gunstig pris for denne vinen. Den er kjøttfull, myk og deilig og samtidig leskende med fin stofflighet og veldig god kirsebærfruktighet. En vin som passer til svært mange retter på grunn av blandingen av sangiovese og cabernet sauvignon. Kanskje det blir din nye favoritt til biffen?

Les mer om bakgrunnen for denne vinen her

Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo dro igang Carpineto i 1967.

 

Carpineto er en betydelig aktør i Toscana med tilsammen 125 hektar vinmarker fordelt på fem eiendommer, to i Chianti Classico, en i Montalcino, en i Maremma og en i Montepulciano.

Herfra kommer en annen skikkelig godbit, om enn i en langt høyere prisklasse. Men en 27 år gammel vino nobile som smaker fantastisk ungdommelig er en sjeldenhet, og Carpineto Vino Nobile di Montepulciano 1989 til bare fire hundre kroner er verdt hver eneste av dem.

Montepulciano-eiendommen er den største med i alt 84,5 hektar vinmarker.

 

1989 var et veldig godt år i de fleste klassiske vinområder og denne utgaven fra Montepulciano i det sørøstre Toscana lover godt for mange år fortsatt.

Les mer om de noble vinene fra Montepulciano

Den har allerede gode lagringstoner, men er langt fra sliten eller altfor myk. Den har nemlig bra med tanniner. I dag smaker den himmelsk til rikere retter med lam eller vilt, særlig elg, og skogsopp. Den perfekte høstvin med andre ord.

Fra eiendommen i Montepulciano.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her