Ukens vin
Knallkjøp fra Toscana i basis

Knallkjøp fra Toscana i basis

Denne ferske vinen er billigere og bedre enn på mange år. Topp til biffen - og så er den allerede på plass i butikkhyllene.
Aase E. Jacobsen
11 September 2016 - 14:59

Dogajolo 2015 koster i den supre 2015-årgangen bare 129,90 som er en utrolig gunstig pris for denne vinen. Den er kjøttfull, myk og deilig og samtidig leskende med fin stofflighet og veldig god kirsebærfruktighet. En vin som passer til svært mange retter på grunn av blandingen av sangiovese og cabernet sauvignon. Kanskje det blir din nye favoritt til biffen?

Les mer om bakgrunnen for denne vinen her

Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo dro igang Carpineto i 1967.

 

Carpineto er en betydelig aktør i Toscana med tilsammen 125 hektar vinmarker fordelt på fem eiendommer, to i Chianti Classico, en i Montalcino, en i Maremma og en i Montepulciano.

Herfra kommer en annen skikkelig godbit, om enn i en langt høyere prisklasse. Men en 27 år gammel vino nobile som smaker fantastisk ungdommelig er en sjeldenhet, og Carpineto Vino Nobile di Montepulciano 1989 til bare fire hundre kroner er verdt hver eneste av dem.

Montepulciano-eiendommen er den største med i alt 84,5 hektar vinmarker.

 

1989 var et veldig godt år i de fleste klassiske vinområder og denne utgaven fra Montepulciano i det sørøstre Toscana lover godt for mange år fortsatt.

Les mer om de noble vinene fra Montepulciano

Den har allerede gode lagringstoner, men er langt fra sliten eller altfor myk. Den har nemlig bra med tanniner. I dag smaker den himmelsk til rikere retter med lam eller vilt, særlig elg, og skogsopp. Den perfekte høstvin med andre ord.

Fra eiendommen i Montepulciano.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her