Ukens vin
Knallgod billigvin til grillmaten

Knallgod billigvin til grillmaten

Denne sørfranske rødvinen smaker helt supert til grillmaten samtidig som den skiller seg godt ut blant polets billigste viner.
Aase E. Jacobsen
15 Juli 2016 - 18:01

Vinitrio La Fleur des Pins Marselan 2015 er fyldig og leskende med god mørk frukt, urter og en touch av lakris. Den matcher derfor de fleste urtemarinerte kjøttstykker av lam eller storfe fra grillen med godt tilbehør, selvsagt også burgere. Men den må ikke ha kjøttfølge. Den bløte og leskende smaken gjør at også grønnsaker fra grillen eller ovnen går utmerket til.

Forkastet på grunn av lav ytelse 

Druen marselan er ikke hverdagskost. Og det til tross for at krysningen mellom cabernet sauvignon og grenache i sin tid ble «konstruert» nettopp for å lage volumviner. Denne strategien for etterkrigstidens Languedoc-Roussillon viste seg senere som kjent å være totalt feilslått.

Les mer om hva produsentene har gjort for å satse på kvalite

Først i dag har Languedoc-Roussillon helt og holdent kommet seg ut av dette sporet, og med det er også marselan blitt friskmeldt. For det viste seg nemlig at den ikke produserte like mye som ønsket og ble derfor strøket fra listen over høytytende druesorter før den fikk noen særlig utbredelsen. Det er også grunnen til at den i dag er tatt inn i varmen igjen.

Sjelden som endruevin

Marselan gir riktignok store drueklaser, men små druer, noe som sikrer konsentrasjon og ikke minst tanniner. Kombinasjonen av to druene cabernet sauvignon og grenaches egenskaper gir interessante viner. Selv har jeg til gode å smake en mer påkostet versjon av denne druen, men det kommer sikkert. Som endruevin er den nemlig fortsatt relativt sjelden. Det gjør ukens vin ekstra verd å snuse på.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her