Ukens vin
Knallgod billigvin til grillmaten

Knallgod billigvin til grillmaten

Denne sørfranske rødvinen smaker helt supert til grillmaten samtidig som den skiller seg godt ut blant polets billigste viner.
Aase E. Jacobsen
15 Juli 2016 - 18:01

Vinitrio La Fleur des Pins Marselan 2015 er fyldig og leskende med god mørk frukt, urter og en touch av lakris. Den matcher derfor de fleste urtemarinerte kjøttstykker av lam eller storfe fra grillen med godt tilbehør, selvsagt også burgere. Men den må ikke ha kjøttfølge. Den bløte og leskende smaken gjør at også grønnsaker fra grillen eller ovnen går utmerket til.

Forkastet på grunn av lav ytelse 

Druen marselan er ikke hverdagskost. Og det til tross for at krysningen mellom cabernet sauvignon og grenache i sin tid ble «konstruert» nettopp for å lage volumviner. Denne strategien for etterkrigstidens Languedoc-Roussillon viste seg senere som kjent å være totalt feilslått.

Les mer om hva produsentene har gjort for å satse på kvalite

Først i dag har Languedoc-Roussillon helt og holdent kommet seg ut av dette sporet, og med det er også marselan blitt friskmeldt. For det viste seg nemlig at den ikke produserte like mye som ønsket og ble derfor strøket fra listen over høytytende druesorter før den fikk noen særlig utbredelsen. Det er også grunnen til at den i dag er tatt inn i varmen igjen.

Sjelden som endruevin

Marselan gir riktignok store drueklaser, men små druer, noe som sikrer konsentrasjon og ikke minst tanniner. Kombinasjonen av to druene cabernet sauvignon og grenaches egenskaper gir interessante viner. Selv har jeg til gode å smake en mer påkostet versjon av denne druen, men det kommer sikkert. Som endruevin er den nemlig fortsatt relativt sjelden. Det gjør ukens vin ekstra verd å snuse på.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her