Ukens vin
Knallkjøp fra det nye Spania

Knallkjøp fra det nye Spania

Isaac Fernandez er en av de nye stjernene på den spanske vinhimmelen og de to vinene han sender til Norge, gir begge imponerende mye vin for pengene.
Aase E. Jacobsen
15 Mars 2018 - 02:00

Legado del Moncayo Garnacha 2016 er i siste årgang ut en veldig god representant for druen garnacha og ikke minst for Campo de Borja i Aragon, som til tross for at området er nabo til Rioja så er berømmelsen en annen. Den er stofflig og konsentrert med mye smak av både jordsmonn og kjøttfull frukt. En solid vin nå som grillsesongen nærmer seg og ikke minst til den forestående påsken med alle dens gode lamme- og viltmiddager.

Storebror Legado del Moncayo Montana Garnacha Old Vines 2016 er laget av druer fra enda eldre vinstokker og vinmarker litt høyere i landskapet - derfor navnet Montana. Forskjellen det gir er en noe større konsentrasjon samt at den har et kortere opphold i fat før flasketapping. Bruksområdet er det samme, du får bare litt mer av alt, og ikke minst en litt bredere smaksprofil på grunn av fatmodningen. Men vi snakker altså ikke om eikepreg i vanlig spansk forstand, for fatkarakteren er svært godt integrert i den rike frukten.

Gamle vinstokker gir spesielt gode resultater.

Campo de Borja har et kontinentalt klima som betyr høye temperaturer om sommeren. Noe som reguleres av høyden over havet, samt ikke minst at kjøligere år som 2016 gir en friskere fruktkarakter.

Vinmarkene som druene er hentet fra ligger ved foten av Moncayo-fjellet - en utdødd vulkan - som har trukket til seg flere visjonære vinmakere. Det er kombinasjonen av høyde over havet – opp mot 750 m.o.h. – et sterkt og karrig kalk- og jernholdig jordsmonn og druen garnacha, som er trylleformularet.

Se alle vinene på polet fra Moncayo-fjellets skråninger

Ukens viner er signert Isaac Fernandez som har skapt seg et navn fra Ribera del Duero og Toro hvor han jobbet for blant andre Mauro. Han har sammen med den amerikanske importøren Aurelio Cabestrero laget et firma, Isaac Fernandez Seleccion, som leter etter tilsvarende området med uutnyttet potensial.

Isaac Fernandez i Campo de Borja.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La iskremen få en pause - gå for pannacotta med marinerte jordbær i stedet
Ukens kake

La iskremen få en pause - gå for pannacotta med marinerte jordbær i stedet

Pannacotta er manges favoritt-dessert, med hvit sjokolade blant ingrediensene og marinerte jordbær på toppen smaker den himmelsk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums
Dagens rett

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums

Kanskje har du sågar funnet sopp allerede. Om ikke, blir retten like god med sopp fra butikken (eller fjorårets fra fryseren).

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her