Ukens vin
Knallkjøp fra det nye Spania

Knallkjøp fra det nye Spania

Isaac Fernandez er en av de nye stjernene på den spanske vinhimmelen og de to vinene han sender til Norge, gir begge imponerende mye vin for pengene.
Aase E. Jacobsen
15 Mars 2018 - 02:00

Legado del Moncayo Garnacha 2016 er i siste årgang ut en veldig god representant for druen garnacha og ikke minst for Campo de Borja i Aragon, som til tross for at området er nabo til Rioja så er berømmelsen en annen. Den er stofflig og konsentrert med mye smak av både jordsmonn og kjøttfull frukt. En solid vin nå som grillsesongen nærmer seg og ikke minst til den forestående påsken med alle dens gode lamme- og viltmiddager.

Storebror Legado del Moncayo Montana Garnacha Old Vines 2016 er laget av druer fra enda eldre vinstokker og vinmarker litt høyere i landskapet - derfor navnet Montana. Forskjellen det gir er en noe større konsentrasjon samt at den har et kortere opphold i fat før flasketapping. Bruksområdet er det samme, du får bare litt mer av alt, og ikke minst en litt bredere smaksprofil på grunn av fatmodningen. Men vi snakker altså ikke om eikepreg i vanlig spansk forstand, for fatkarakteren er svært godt integrert i den rike frukten.

Gamle vinstokker gir spesielt gode resultater.

Campo de Borja har et kontinentalt klima som betyr høye temperaturer om sommeren. Noe som reguleres av høyden over havet, samt ikke minst at kjøligere år som 2016 gir en friskere fruktkarakter.

Vinmarkene som druene er hentet fra ligger ved foten av Moncayo-fjellet - en utdødd vulkan - som har trukket til seg flere visjonære vinmakere. Det er kombinasjonen av høyde over havet – opp mot 750 m.o.h. – et sterkt og karrig kalk- og jernholdig jordsmonn og druen garnacha, som er trylleformularet.

Se alle vinene på polet fra Moncayo-fjellets skråninger

Ukens viner er signert Isaac Fernandez som har skapt seg et navn fra Ribera del Duero og Toro hvor han jobbet for blant andre Mauro. Han har sammen med den amerikanske importøren Aurelio Cabestrero laget et firma, Isaac Fernandez Seleccion, som leter etter tilsvarende området med uutnyttet potensial.

Isaac Fernandez i Campo de Borja.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her