Ukens vin
Knallkjøp til maifesten

Knallkjøp til maifesten

Hvit bordeaux med struktur til en rimelig penge er ikke hverdagskost. Men det kan det bli med denne vinen som også gjør rent bord til festmaten.
Aase E. Jacobsen
09 Mai 2017 - 14:45

Grand Bateau Bordeaux Blanc 2016 er en lekkerbisken med nydelig syrlig og passe sødmefylt frukt, med blomster og en liten touch av eik. Den er som skapt til festlige lag hvor mange forskjellige retter står på menyen. Den tar både fett, krydder og stekeskorpe uten problem. Den har dessuten veldig balansert alkohol, 12,5 prosent, hvilket gjør at den fungerer veldig godt å nytes i sola, på terrassen eller i hagen.

Bak dette lille vidunderet som for øvrig er på plass i 60 polutsalg, står et ganske så berømt bordeauxslott, Ch. Beychevelle, et 4. cru-slott i St. Julien i den opprinnelige 1855-klassifiseringen.

Her kan du lese mer om St. Julien 

Hvitvinen har den samme båten, nærmest et norrønt vikingskip, som har gjort Beychevelle så lett gjenkjennelig.

Grand Bateau som også finnes i en rød utgave, men ikke i Norge, er et samarbeid mellom Beychevelle og søsterselskapet Maison Barrière som begge eies av Grands Millésimes de France Castel – et stort fransk vinkonsern. Vinmakeren er den samme som på Beychevelle, Pierre Blanc, men kildene til druene er anonymisert.

Om du går på polet for å kjøpe den, vil du muligens støte på vinen i 2015-årgang. Det er altså ingen forkleinelse på noen måte, 2016 er bare enda friskere. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

  • Produsent:
    Barrière
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    234.70 kr
    Varenummer:
    7339901
    88 POENG
    Grand Bateau Blanc
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her