UKENS VIN: Billigere får du ikke topp kvalitet
Ukens vin

Billigere får du ikke topp kvalitet

Disse rieslingene gir rett og slett fantastisk god valuta for pengene. I tillegg er de laget helt uten bruk av kjemi og sågar veganvennlig.

129,90 kroner for en vin av dette kaliberet er intet mindre enn en knallpris. Neumer Weinmann Riesling trocken 2015 er en ytterst seriøs vin som vinner på å helles i en karaffel litt før den skal nytes. Da åpner den seg og viser mer av sin flott fruktighet og gode syre. Med andre ord samme behandling som vanligvis kun gis til langt dyrere viner.

Svært anvendelig matvin

Ikke minst er den en veldig god matvin som tåler mye smak i maten, ikke minst fett i form av smør, andre melkeprodukter eller fra fisk eller kjøtt. Den fungerer også utmerket til retter hvor fettet er vegetabilsk som med god olivenolje. 

Hvordan denne produsenten kan holde så lave priser er et under. Men trolig et resultat av ønsket om å komme inn på det stinne norske rieslingmarkedet. Selv om det er overbefolket, er Neumer Weinmann velkommen. Ikke minst siden de også tilbyr en riesling i litersflaske – et perfekt og mye bedre alternativ enn boks til sommerfesten. Den er litt lettere (og billigere) enn normalflasken, men har betydelig leskende og forfriskende evne – sagt med andre ord: den glir lett ned.

Kalkholdig jordsmonn

Legg på 20 kroner og du får en enkeltvinmarksvin, Neumer Weinmann Riesling Schloss 2015, fra vinmarken Schloss i Herrnsheim som ligger utenfor Worms litt lenger sør i Rheinhessen enn Uelversheim hvor Neumer Weinmann holder til.

Uelversheim.

 

Området som er typisk tysk landsbygd omkranset av vinmarker i et svakt kupert landskap, ligger bare et par-tre kilometer fra Rhinen. Jordsmonnet i Uelversheim er kalkholdig avleiringsjord.  

Neumer Weinmann er to små vingårder som ble til én da Hubertus Weinmann giftet seg med Lucia Neumer. Nå er det sønnene deres som står for vinmakingen og ikke minst arbeidet i vinmarkene. Og de følger opp det økologiske arbeidet foreldrene satte i gang da de overtok på begynnelsen av 90-tallet.

Neste generasjon Weinmann er under opplæring. Theo (29) er eldst av tre brødre som driver vingården sammen med foreldrene.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Neumer Weinmann Riesling Trocken 2018

Produsent:
Weinmann Würtz
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheinhessen
Pris:
160,00 kr
Varenummer:
5996001
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Neumer Weinmann Liter Riesling tr 2015

Produsent:
Weing. Jakob Neumer
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
1.000l
Land:
Tyskland
Område:
Rheinhessen
Pris:
130,20 kr
Varenummer:
3987901
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Neumer Weinmann Riesling Herrnsheimer 2018

Produsent:
Neumer
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheinhessen
Pris:
129,50 kr
Varenummer:
2822101
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen