Ukens vin
Billigere får du ikke topp kvalitet

Billigere får du ikke topp kvalitet

Disse rieslingene gir rett og slett fantastisk god valuta for pengene. I tillegg er de laget helt uten bruk av kjemi og sågar veganvennlig.
Aase E. Jacobsen
24 Juli 2016 - 19:20

129,90 kroner for en vin av dette kaliberet er intet mindre enn en knallpris. Neumer Weinmann Riesling trocken 2015 er en ytterst seriøs vin som vinner på å helles i en karaffel litt før den skal nytes. Da åpner den seg og viser mer av sin flott fruktighet og gode syre. Med andre ord samme behandling som vanligvis kun gis til langt dyrere viner.

Svært anvendelig matvin

Ikke minst er den en veldig god matvin som tåler mye smak i maten, ikke minst fett i form av smør, andre melkeprodukter eller fra fisk eller kjøtt. Den fungerer også utmerket til retter hvor fettet er vegetabilsk som med god olivenolje. 

Hvordan denne produsenten kan holde så lave priser er et under. Men trolig et resultat av ønsket om å komme inn på det stinne norske rieslingmarkedet. Selv om det er overbefolket, er Neumer Weinmann velkommen. Ikke minst siden de også tilbyr en riesling i litersflaske – et perfekt og mye bedre alternativ enn boks til sommerfesten. Den er litt lettere (og billigere) enn normalflasken, men har betydelig leskende og forfriskende evne – sagt med andre ord: den glir lett ned.

Kalkholdig jordsmonn

Legg på 20 kroner og du får en enkeltvinmarksvin, Neumer Weinmann Riesling Schloss 2015, fra vinmarken Schloss i Herrnsheim som ligger utenfor Worms litt lenger sør i Rheinhessen enn Uelversheim hvor Neumer Weinmann holder til.

Uelversheim.

 

Området som er typisk tysk landsbygd omkranset av vinmarker i et svakt kupert landskap, ligger bare et par-tre kilometer fra Rhinen. Jordsmonnet i Uelversheim er kalkholdig avleiringsjord.  

Neumer Weinmann er to små vingårder som ble til én da Hubertus Weinmann giftet seg med Lucia Neumer. Nå er det sønnene deres som står for vinmakingen og ikke minst arbeidet i vinmarkene. Og de følger opp det økologiske arbeidet foreldrene satte i gang da de overtok på begynnelsen av 90-tallet.

Neste generasjon Weinmann er under opplæring. Theo (29) er eldst av tre brødre som driver vingården sammen med foreldrene.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her