Saumur-Cuvee-Vent-du-nord-u-arg-skra
Ukens vin
Saumur-Cuvee-Vent-du-nord-u-arg-skra

Bedre blir det knapt til denne prisen

Denne tørre nordfranske hvitvinen er et realt røverkjøp. Og i bedre form enn noensinne.

Guyons Saumur Cuvée Vent du Nord 2015 er kalt opp etter nordavinden, og det fordi den bidrar til å holde gjæringstankene naturlig avkjølt i denne viktige fasen av vinframstillingen.

Smaksmessig er den langt fra kjølig, derimot fyldig med kjøttfull frukt, flott friskhet, god konsentrasjon og fint mineralpreg. Topp til de fleste gode sjømaretter samt til lyst kjøtt og spekemat.

Men kanskje det nettopp er kombinasjonen av nordavind og den varme vekstsesongen i 2015 som sørger for at den skinner som en juvel i denne årgangen. 

 

2015 er virkelig et veldig godt år for chenin blanc fra Loire, og denne er altså intet unntak. Det forventes magiske søtviner fra dette året, men også de tørre som plukkes tidligere før sukkerverdiene nådde taket og før edelråten gjorde sitt inntog.

Gamle vinstokker

Saumur ligger midt mellom byene Tours og Angers og dermed midt mellom de mer berømte områdene for chenin som Savennieres, Coteaux de Layon og Quarts de Chaume i vest og Vouvray og Montlouis i øst.

Her holder altså produsenten av ukens vin til, Franck Bimont på Domaine des Guyons. Ukens vin er laget av druer fra vinstokker som holder 60 år. Gamle vinstokker i varme årganger bruker å gi veldig gode resultater, og det kan smakes. Denne vinen tåler derfor bra med tid i kjelleren, sikkert 15 år, dette er veldig konsentrert materiale. Men den smaker altså allerede helt fantastisk.

Franck Bimont.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Guyons Saumur Cuvée Vent du Nord 2019

Produsent:
Domaine des Guyons
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Saumur
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
1143801
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen