Ukens vin
Det er ikke alt som er blitt dyrere på polet, denne er til og med gått ned i pris

Det er ikke alt som er blitt dyrere på polet, denne er til og med gått ned i pris

Med en prislapp på 159,90 byr denne vinen på imponerende valuta. Spesielt med tanke på dagens dollarkurs.
05 Mai 2020 - 14:45
 
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Galopperende valutakurser er dårlig nytt for vininteresserte, men prisøkningen i mai er likevel bare 2,4 prosent i gjennomsnitt, og hvert tredje produkt har uendret pris, så det er ingen grunn til panikk. Denne vinen er sågar gått ned i pris, fra 179,90 til 159,90 og gjør den til en virkelig godbit for den som leter etter mest mulig vin for pengene. 

Babcock Chardonnay Santa Barbara 2017 er aromatisk med flott fruktighet, god syrefriskhet og herlig saltaktig avslutning. Med andre ord akkurat det du trenger nå – den passer nemlig like godt til sjømat eller lyst kjøtt fra grillen som til andre fristelser på denne tiden av året – lettere eller kalde retter som kyllingsalat, vegetarretter, gjerne med halloumi. Eller når du bare vil ha et godt glass «chard». For denne gjør jobben like godt som endre viner som koster neste den dobbelte.

Den kommer fra samme produsent som en av de californiske bestselgerne på polet. Babcock Pinot Noir 2018 byr også på god valuta for pengene som den har gjort siden første årgang for fem år siden.

 

Les mer om denne vinen her

Til å være laget av en svært så anerkjent californisk vinmaker, Bryan Babcock, er den lave prisen et mysterium. Men så er dette hans svar på bourgogne rouge – eller entry level-pinot som det heter på de kanter.

Den er også et produkt av årgang – og derfor ikke helt lik fra år til år. Den nyankomne 2018-utgaven er mer sødmefylt enn eksempelvis den friskere 2016, men har også mye stoff som gjør at den også tåler å ligge noen år, og at den vil samle seg mer utover grillsesongen.

For i disse sammenhenger kommer den til å gjøre det godt. Det ofte skarpe og brente tonene fra grillmaten trenger litt sødme i vinen, og det byr denne på. 

Druematerialet kommer stort sett fra Bryans egne vinmarker, druer som blir til overs etter enkeltvinmarksvinene, samt noe innkjøpt, det vil si Santa Rita Hills – som er selve indrefileten av Santa Barbara – samt noe fra Santa Maria som ligger i den nordre delen av Santa Barbara.

Denne produsenten lager også viner med druer fra begge underområder

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her