Ukens vin
Nysgjerrig på bordeauxvin? Begynn med denne

Nysgjerrig på bordeauxvin? Begynn med denne

Nå er ikke denne vinen en bordeaux, men det er ikke langt unna, verken stilmessig eller geografisk. Prismessig derimot byr den på noe helt annet.
Aase E. Jacobsen
31 Januar 2016 - 12:51

For du får ikke så god «bordeauxsmak» for 155 kroner som med Cuvée K Rouge 2014. Rimelige bordeauxer kan både være rustikke, jordlige og gjerne litt grønne.

Denne superbillige bordeauxen klarer seg imidlertid godt

Så ikke de økologiske vinene til Katharina Mowinckel som altså ikke har Bordeaux på etiketten, men det ikke fullt så kjente naboområdet nord, Bergerac.

Her kan du lese mer om hvordan hun jobber

Mye er imidlertid likt, som druemiks, jordsmonn og klima, men ikke status og pris. Derfor er Bergerac et lurt sted å starte. Utvalget er ikke veldig stort, men godt.

Dette er Bergerac-vinene du kan kjøpe på polet

Norskfødte Katharinas rimeligste vin har veldig ren og god frukt, leskende syre, fine slanke tanniner og god munnfølelse. En svært god matvin som er friskere og en smule lysere i frukten enn forrige gang jeg omtalte den. Men det er det som er så spennende med viner som får lov å uttrykke de ulike årgangenes forhold.

2014 er ferskt til å være fra den kanten, men så er dette heller ikke en vin med lang fatlagring bak seg. Den er laget i sin helhet i ståltank og har fått godgjort seg på bunnfallet etter gjæringen fram til flasketapping. Dermed får du en veldig klart og godt inntrykk av fruktkarakteren.

Kjølig karakter

I 2014 ble den ekstra frisk på grunn av moderate temperaturer i august. Noe som kan være en utfordring for den tidligmodnende merlot – hoveddruen i Katarinas røde – men siden september ble en måned med lite nedbør jevnt over i denne delen av Frankrike, ble resultatet så godt som du kan smake det i denne flasken.

  • Produsent:
    Katharina Mowinkel
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Sørvest
    Pris:
    187.50 kr
    Varenummer:
    4330201
    77 POENG
    Cuvée K Rouge
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her