UKENS VIN: Nysgjerrig på bordeauxvin? Begynn med denne
Ukens vin

Nysgjerrig på bordeauxvin? Begynn med denne

Nå er ikke denne vinen en bordeaux, men det er ikke langt unna, verken stilmessig eller geografisk. Prismessig derimot byr den på noe helt annet.

For du får ikke så god «bordeauxsmak» for 155 kroner som med Cuvée K Rouge 2014. Rimelige bordeauxer kan både være rustikke, jordlige og gjerne litt grønne.

Denne superbillige bordeauxen klarer seg imidlertid godt

Så ikke de økologiske vinene til Katharina Mowinckel som altså ikke har Bordeaux på etiketten, men det ikke fullt så kjente naboområdet nord, Bergerac.

Her kan du lese mer om hvordan hun jobber

Mye er imidlertid likt, som druemiks, jordsmonn og klima, men ikke status og pris. Derfor er Bergerac et lurt sted å starte. Utvalget er ikke veldig stort, men godt.

Dette er Bergerac-vinene du kan kjøpe på polet

Norskfødte Katharinas rimeligste vin har veldig ren og god frukt, leskende syre, fine slanke tanniner og god munnfølelse. En svært god matvin som er friskere og en smule lysere i frukten enn forrige gang jeg omtalte den. Men det er det som er så spennende med viner som får lov å uttrykke de ulike årgangenes forhold.

2014 er ferskt til å være fra den kanten, men så er dette heller ikke en vin med lang fatlagring bak seg. Den er laget i sin helhet i ståltank og har fått godgjort seg på bunnfallet etter gjæringen fram til flasketapping. Dermed får du en veldig klart og godt inntrykk av fruktkarakteren.

Kjølig karakter

I 2014 ble den ekstra frisk på grunn av moderate temperaturer i august. Noe som kan være en utfordring for den tidligmodnende merlot – hoveddruen i Katarinas røde – men siden september ble en måned med lite nedbør jevnt over i denne delen av Frankrike, ble resultatet så godt som du kan smake det i denne flasken.

Cuvée K Rouge 2016

Produsent:
Katharina Mowinckel
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bergerac
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
4330201
77 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen