Ukens vin
Italiensk smaksbombe til knallpris

Italiensk smaksbombe til knallpris

Denne sardinske vinen hjelper deg å komme gjennom vinteren samtidig som den får deg til å lengte etter sommerlige aktiviteter.
Aase E. Jacobsen
21 Februar 2016 - 16:25

Sardus Pater Is Solus kom i nesten alle polets basishyller siste sommer og har nå byttet årgang. Det er absolutt til det bedre for den framstår i 2013-utgave som en svært smaksrik vin med veldig godt preg av modne kirsebær og eksotiske toner.

Et strålende vinfølge til vinterlige vilt- og andre retter med rødt kjøtt. Når våren og sommeren kommer blir den helt super til grillfesten.

Den er litt mindre jordlig og mer fruktig enn forrige utgave når de smakes side om side. Men med mer enn nok av smak og aroma fra vokststedet i form av røykaktig preg og jordsmonn. Så kommer den fra de sol- og saltsvidde skråningene på Sardinia. Produsenten er et kooperativ som samler et stort antall små vinbønder med tilhold i underområdet Sulcis som ligger på den sørvestre spissen av Sardinia. Området er kjent for sine viner av druen carignano – også kjent som carignan i Sør-Frankrike.

Sardinia har utrolig mye godt - og rimelig å by på

Det er samme druesorten som er brukt i «vår» vin som tilhører produsentens midterste kvalitetsnivå. Vinstokkene er plantet som lavtvoksende og tett beplantete busker som på grunn av sandjordsmonnet og den høye alderen (70 år) gir en ganske lav avling, bare en halv kilo per plante. Det er forklaringen på denne relativt rimelige vinens overraskende høye konsentrasjon. Som også betyr at den har et godt lagringspotensial.

Selv om den har aromaer som minner om trevirke, har den faktisk ikke vært innom eik, kun stål, det er et forhold som er med på å forklare den gunstige prisen. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her