UKENS VIN: Rødt vårlig pinot noir-knallkjøp i basis
Ukens vin

Rødt vårlig pinot noir-knallkjøp i basis

God pinot noir til 129,90 er vi ikke bortskjemt med. Den finnes dessuten i 64 polutsalg.

Louis Max Climats Pinot Noir Les Terres Froides 2016 er en innsmigrende og svært fruktig rødvin med leskende friskhet og lette tanniner. En vin som er perfekt til vårlig mat, til vegetarretter, til pasta eller en saftig kylling.

Den har vært på plass i basishyllene siden januar, men er strengt tatt ingen nyhet. Den fantes i en litt annen utgave for fire år siden og koster nå bare en tier mer enn den gang, noe som gjør den til et ekstra godt kjøp. Da het den imidlertid Haute Vallee, og nå Terres Froides, begge antyder at druene kommer fra kjølige vekstforhold. Den har forresten en hvit parallell laget av druen chardonnay som gir assosiasjoner til Nord-Burgund.

Og det er kanskje ikke det du vanligvis forbinder med Languedoc, men dette området er faktisk langt mer variert rent klimatisk enn breddegraden antyder.

Louis Max jobber økologisk i stadig større andel av vinmarkene sine.

Et grep som ofte brukes for å sikre friskheten i druene i et slikt område er å bruke druer fra vinmarker som er nordvendte. Dermed minskes effekten av solvarmen. Til denne vinen er det vinmarker som er nordvest og nordøstvendt. At de er forholdsvis høytliggende og har et kjølig jordsmonn av kalk- og leirjord, jobber i samme retning. Dermed kan druene høstes så sent som slutten av september. Haute Vallee-vinene fra Louis Max kommer fra enda høyere beliggende vinmarker.

Den lave prisen er altså et resultat av at druene kommer fra Sør-Frankrike og ikke Burgund hvor negociantfirmaet Louis Max har sitt hovedvirke.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt, også om det er snakk om en vin som har fast hylleplass. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Louis Max Climats Pinot Noir Les Terres Froides

Produsent:
Louis Max
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Languedoc-Roussillon
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
1218001
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen