Ukens vin
Skal du grille noe riktig godt, er dette vinene du skal drikke til

Skal du grille noe riktig godt, er dette vinene du skal drikke til

Denne Rhône-vinen er superb til saftige kjøttstykker fra grillen. Og dens storebror kan du legge i kjelleren til høstviltet skal fortæres – eller enda lengre.
Aase E. Jacobsen
07 Juni 2016 - 13:45

Ch. Maucoil Côtes-du-Rhône Villages 2013 har usedvanlig deilig mørk bærfrukt ved siden av krydder og lakris. I tillegg til å en fyldig munnfull er den leskende og frisk. En vin du kommer til å nyte også etter at maten er vel fortært.

Så kommer den fra en solid produsent av Châteauneuf-du-Pape. Det merkes i enda større grad på «storebror» Ch. Maucoil 1895 Côtes-du-Rhône Villages 2013 som har veldig stor grad av likhet med gode viner fra denne appellasjonen, men til en langt gunstigere pris. Mye av forklaringen på den store dybden og konsentrasjonen ligger i at vinstokkene som har gitt druene, er 120 år gamle, plantet i 1895, og at de dermed vokser i samme type rullesteinsjordsmonn som kjennetegner Châteauneuf-du-Pape, men vinmarken tilhører ikke appellasjonen.

Les mer om dette områdets viner

Lillebror på sin side får druer fra en vinmark med kalk- og leirjord mellom byene Orange og Châteauneuf-du-Pape hvor slottet ligger, men altså utenfor appellasjonsgrensene. Derfor er de begge Côtes-du-Rhône Villages.

Ch. Maucoil har en veldig lang historie.

 

Ch. Maucoil er en av de aller eldste eiendommene i Châteauneuf-du-Pape. Det er laget vin på eiendommen siden 1600-tallet. Historien går så langt tilbake at områdets vinhistorie fortsatt var i sin spede begynnelse. Nemlig helt tilbake til da romerne brukte eiendommen som garnisonsleir. Årsaken var vannkilden på stedet og beliggenheten rett ved Via Agrippa som forbandt Middelhavet med det nordre Gallia.  

Bénédicte Arnaud-Bonnet.

Siden 2009 er det Bénédicte Arnaud-Bonnet og mannen Charles Bonnet som har ansvaret. De har sørget for at Maucoil ble økologisk sertifisert i 2011. Siden vinslottets «fødsel» er det bare fire familier som har holdt hus her. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er skreien her - gjør klar for skikkelig mølje
Dagens rett
Skreimølje på tradisjonelt norsk vis

Endelig er skreien her - gjør klar for skikkelig mølje

For noen er dette årets desiderte høydepunkt, for andre er det en øvelse på linje med lutefiskritualet. Sørg for å teste mølje nå mens skreien er på sitt beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir du en enda større kaffeelsker
Ukens drink
Café d'Amour drinkoppskrift

Slik blir du en enda større kaffeelsker

Litt krydder og en klassisk appelsinlikør er det som løfter espressosmaken ytterligere noen hakk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det beste du kan starte helgen med
Dagens rett
Tournedos med sopp- og fløtesaus

Det beste du kan starte helgen med

En saftig biff skåret av den tynneste delen av indrefileten og toppet med hjemmelaget soppsaus. Du ønsker at fredagskvelden varer evig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er en god grunn til at denne kaken aldri går av moten
Ukens kake
Trønderrose - kringle fra Trondheim

Det er en god grunn til at denne kaken aldri går av moten

Den både dufter og smaker himmelsk. Trønderrose som denne kringlen heter, smaker ekstra godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er skreien her - gjør klar for skikkelig mølje
Dagens rett
Skreimølje på tradisjonelt norsk vis

Endelig er skreien her - gjør klar for skikkelig mølje

For noen er dette årets desiderte høydepunkt, for andre er det en øvelse på linje med lutefiskritualet. Sørg for å teste mølje nå mens skreien er på sitt beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir du en enda større kaffeelsker
Ukens drink
Café d'Amour drinkoppskrift

Slik blir du en enda større kaffeelsker

Litt krydder og en klassisk appelsinlikør er det som løfter espressosmaken ytterligere noen hakk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne klassikeren vil vekke begeistring på middagsbordet
Dagens rett
Fersk suppe servert med kjøtt og bollegrøt

Denne klassikeren vil vekke begeistring på middagsbordet

Tradisjon, hverdagsmat eller festmat. Uansett bakgrunn eller anledning; fersk kjøtt og suppe er deilig og varmende, og perfekt som helgemiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Winemakers Dinner: Opplev vinifisert eleganse med kjent burgundprodusent på Larsen Mat & vinbar i Bodø
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 16. februar i Bodø

Winemakers Dinner: Opplev vinifisert eleganse med kjent burgundprodusent på Larsen Mat & vinbar i Bodø

Det nye året gir nye muligheter til å kose seg, og hva er bedre enn å gjøre det med en herlig smaksmeny fra Larsen Mat & Vinbar kombinert med elegante viner fra selveste Moulin Aux Moines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 14. februar i Fredrikstad

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad

Spania møter Spania. Det blir fyrrige smaker og friske bobler en valentinsdag verdig når en av Spanias desidert beste cavaprodusenter, Juvé y Camps, inntar Delicatessen i Fredrikstad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det beste du kan starte helgen med
Dagens rett
Tournedos med sopp- og fløtesaus

Det beste du kan starte helgen med

En saftig biff skåret av den tynneste delen av indrefileten og toppet med hjemmelaget soppsaus. Du ønsker at fredagskvelden varer evig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her