Ukens vin
Slik gjør du overgangen så smidig som mulig

Slik gjør du overgangen så smidig som mulig

Havrelefse og striskjorte betyr for mange boksvin. Med denne får du veldig god kvalitet på innsiden av plasten og på et pol nær deg.
Aase E. Jacobsen
18 August 2020 - 14:45
 

Best av alt er at Villa Cavallo 2013 også finnes i flaske, i så å si alle polutsalg (mot "bare" 109 pol for boksen). Både flaske og boks er tappet samtidig og kvaliteten er derfor i utgangspunktet den samme. Ofte må vin som skal selges i boksformatet filtreres litt kraftigere, noe som naturlig nok tar bort litt av smaksstoffene, men ifølge David Volterrani, mannen bak Cavallo, er det brukt samme filtermetode for begge.

  Foto: Trond W. Andersen

Likevel er vinen fra boksen litt rundere i frukten og flasken har litt mer stofflighet. Siden modningen av vinen har funnet sted i tanker og begge er tappet noenlunde samtidig, må forskjellen tillegges størrelsen på emballasjen.

Både boksen og flasken oppleves like konsentrert og smaksrik og er dermed like gode kandidater til så vel hverdagslige retter som pasta, eller mer forseggjorte grillmåltider. Ikke minst er de perfekte til ulike soppretter nå som skogen roper på å bli høstet for den slags.

Enten du velger boksen eller flasken, kan det være lurt å ha en karaffel for hånden, eller romslige glass, for da kommer den enda mer til sin rett. Som kosevin på terrassen under en varmelampe eller i sofakroken en kjølig augustkveld, smaker særlig vinen fra boksen fortreffelig, siden den er hakket bløtere.

Gitt prisen for flaskeversjonen framstår boksen som svært prisgunstig. Og selv om den er blant de dyreste i kategorien boksvin fra Toscana, er den helt klart den beste. Den skiller seg dessuten ut ved å være ekstra moden, snart sju år er voksent for en vin i dette formatet, og det at alderen ikke tynger, er nok et bevis for kvaliteten.

Her kan du lese hele denne delen av historien

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

  • Produsent:
    Casa Cavallo
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    3.00l
    Land
    Italia Italia
    Område:
    Toscana
    Pris:
    499.90 kr
    Varenummer:
    10264606
    86 POENG
    Casa Cavallo
  • Produsent:
    Casa Cavallo
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Italia Italia
    Område:
    Toscana
    Pris:
    150.00 kr
    Varenummer:
    10264601
    84 POENG
    Casa Cavallo
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blir det grillvær i dag, fikser du middagen på et øyeblikk
Dagens rett
Grillet biff med bulgursalat og tomat- og aprikossaus

Blir det grillvær i dag, fikser du middagen på et øyeblikk

Lukten av en saftig biff på grillen får tennene til å løpe i vann, og servert med en frisk sommersalat er dette en perfekt søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her