UKENS VIN: Slik gjør du overgangen så smidig som mulig
Ukens vin

Slik gjør du overgangen så smidig som mulig

Havrelefse og striskjorte betyr for mange boksvin. Med denne får du veldig god kvalitet på innsiden av plasten og på et pol nær deg.

 

Best av alt er at Villa Cavallo 2013 også finnes i flaske, i så å si alle polutsalg (mot "bare" 109 pol for boksen). Både flaske og boks er tappet samtidig og kvaliteten er derfor i utgangspunktet den samme. Ofte må vin som skal selges i boksformatet filtreres litt kraftigere, noe som naturlig nok tar bort litt av smaksstoffene, men ifølge David Volterrani, mannen bak Cavallo, er det brukt samme filtermetode for begge.

  Foto: Trond W. Andersen

Likevel er vinen fra boksen litt rundere i frukten og flasken har litt mer stofflighet. Siden modningen av vinen har funnet sted i tanker og begge er tappet noenlunde samtidig, må forskjellen tillegges størrelsen på emballasjen.

Både boksen og flasken oppleves like konsentrert og smaksrik og er dermed like gode kandidater til så vel hverdagslige retter som pasta, eller mer forseggjorte grillmåltider. Ikke minst er de perfekte til ulike soppretter nå som skogen roper på å bli høstet for den slags.

Enten du velger boksen eller flasken, kan det være lurt å ha en karaffel for hånden, eller romslige glass, for da kommer den enda mer til sin rett. Som kosevin på terrassen under en varmelampe eller i sofakroken en kjølig augustkveld, smaker særlig vinen fra boksen fortreffelig, siden den er hakket bløtere.

Gitt prisen for flaskeversjonen framstår boksen som svært prisgunstig. Og selv om den er blant de dyreste i kategorien boksvin fra Toscana, er den helt klart den beste. Den skiller seg dessuten ut ved å være ekstra moden, snart sju år er voksent for en vin i dette formatet, og det at alderen ikke tynger, er nok et bevis for kvaliteten.

Her kan du lese hele denne delen av historien

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Villa Cavallo 2014

Produsent:
Cerester
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
459,90 kr
Varenummer:
10264606
83 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Villa Cavallo 2014

Produsent:
Cerester
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
154,90 kr
Varenummer:
10264601
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen