Ukens vin
Spansk røverkjøp som finnes i alle polutsalg

Spansk røverkjøp som finnes i alle polutsalg

Her får du utrolig mye smak for 126 kroner.
Aase E. Jacobsen
07 Februar 2016 - 20:45

Bod. Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2013 er konsentrert og innsmigrende med fin sødme fra lakris og sjokolade, godt bitt og fin syre. En upretensiøs, men absolutt seriøs vin som er god til så vel gryter som saftige kjøttstykker. Den tåler fint noen år i kjelleren, men sannsynligvis vil du drikke den nå. 14 prosent alkohol i kombinasjon med den sødmefylte mørkere frukten varmer godt på denne tiden av året.

Denne vinen er en god representant for det nye Spania som har så mye godt å by på – særlig fra landets store arsenal av gamle vinstokker.

Ukens vin kommer fra et av de minste, og dermed ikke så veldig kjente spanske områdene, Yecla. Her trives den varmekjære druen monastrell (mourvedre i Sør-Frankrike) som plommen i egget. At den ikke blir kokt i de ubarmhjertige sommersola skyldes høyden over havet (opptil 800 m.o.h.) som sørger for kjølige netter, og det kalkholdige jordsmonnet som hjelper å oppnå en relativt kjølig stil.

Produsenten Barahonda er familiedrevet i fire generasjoner og framstår som en moderne bodega.

Brødrene Antonio og Alfredo Candela Belda har fortsatt med seg gamlefar på laget.

Hovedfokus er monastrell, og mens ukens vin kun er gjæret i ståltank, brukes fat for de enda mer konsentrerte utgavene. Deres toppvin Zona Zeta, har 20 måneder i fat bak seg og er laget av druer fra hundre år gamle monastrellvinstokker, er en favoritt hos Parker.

Monastrelldruer.

Ren monastrell er også Summum, men her kommer druene fra gamle og upodete vinstokker. Disse vinene finnes ikke i Norge, men det er akkurat slike kraftpakker vi vil se mer av fra Spania. For mens prisene på vin fra andre europeiske vinområder øker mye, er prisene på Yecla-vin ganske stabile.

Denne produsenten lager også flotte og billige monastrellviner

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her