UKENS VIN: Spansk røverkjøp som finnes i alle polutsalg
Ukens vin

Spansk røverkjøp som finnes i alle polutsalg

Her får du utrolig mye smak for 126 kroner.

Bod. Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2013 er konsentrert og innsmigrende med fin sødme fra lakris og sjokolade, godt bitt og fin syre. En upretensiøs, men absolutt seriøs vin som er god til så vel gryter som saftige kjøttstykker. Den tåler fint noen år i kjelleren, men sannsynligvis vil du drikke den nå. 14 prosent alkohol i kombinasjon med den sødmefylte mørkere frukten varmer godt på denne tiden av året.

Denne vinen er en god representant for det nye Spania som har så mye godt å by på – særlig fra landets store arsenal av gamle vinstokker.

Ukens vin kommer fra et av de minste, og dermed ikke så veldig kjente spanske områdene, Yecla. Her trives den varmekjære druen monastrell (mourvedre i Sør-Frankrike) som plommen i egget. At den ikke blir kokt i de ubarmhjertige sommersola skyldes høyden over havet (opptil 800 m.o.h.) som sørger for kjølige netter, og det kalkholdige jordsmonnet som hjelper å oppnå en relativt kjølig stil.

Produsenten Barahonda er familiedrevet i fire generasjoner og framstår som en moderne bodega.

Brødrene Antonio og Alfredo Candela Belda har fortsatt med seg gamlefar på laget.

Hovedfokus er monastrell, og mens ukens vin kun er gjæret i ståltank, brukes fat for de enda mer konsentrerte utgavene. Deres toppvin Zona Zeta, har 20 måneder i fat bak seg og er laget av druer fra hundre år gamle monastrellvinstokker, er en favoritt hos Parker.

Monastrelldruer.

Ren monastrell er også Summum, men her kommer druene fra gamle og upodete vinstokker. Disse vinene finnes ikke i Norge, men det er akkurat slike kraftpakker vi vil se mer av fra Spania. For mens prisene på vin fra andre europeiske vinområder øker mye, er prisene på Yecla-vin ganske stabile.

Denne produsenten lager også flotte og billige monastrellviner

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Bod. Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2019

Produsent:
Bodegas Barahonda
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Yecla
Pris:
134,90 kr
Varenummer:
2851501
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen