Unik cognacaften med Apéritif

Apéritif inviterer til en unik aften i cognacens ånd. Møt kjellermester Jean Philippe Bergier hos Bache-Gabrielsen i Cognac og Toralf Bølgen, Bølgen & Moi, nybakt norgesmester i vinsmaking som også har gjort suksess som cognacblander. Spennende foredrag,
Redaksjonen
13 Oktober 2000 - 20:51

Unik smaking
I samarbeid med kjellermester Jean Philippe Bergier hos Bache Gabrielsen i Cognac og Restauratør Toralf Bølgen hos Bølgen !amp! Moi, har Apéritif gleden av å invitere deg til en kveld med fokus på Cognac, dets myter og sannheter i både Trondheim,Tromsø og Bodø. Henholdsvis den 12, 13 og 14 november.
 

Bergier og Bølgen veileder deg denne kvelden gjennom Cognacdistriktets historie, kultur, fremstilling og kunsten å nyte cognac. Du skal smake prøver fra flere stadier under fremstillingen; fra vinen som benyttes til destillering, Brouillies, ren eau-de-vie ferdig brent (ca. 72 prosent), samt de forskjellige stilarter av lagret cognac. Herrene gir seg ikke før du har smakt 50 år gammel cognac fra Grande Champagne. Foredragene vil foregå på en kombinasjon av engelsk og norsk.
 
Først til mølla
Du som leser Apéritif er den første som har mulighet til å være med på denne unike smakingen. Blir arrangementet overtegnet, vil vi foreta loddtrekning. Vi har kun plass til 80 deltakere.

 
Dato: Søndag 12. november
Klokkeslett: 19.00 til ca. 21.00
Sted: SAS Royal Garden, Trondheim
 

Nå kan du også spise meget godt og få et supertilbud på overnatting når du deltar på smakingen.

Dato: Mandag 13. november
Klokkeslett: 19.00 til ca. 21.00
Sted: SAS Hotellet, Tromsø

Nå kan du også spise meget godt og få et supertilbud på overnatting når du deltar på smakingen.

 
Dato: Tirsdag 14. november
Klokkeslett: 19.00 til ca. 21.00
Sted: SAS Hotellet, Bodø
 
Nå kan du også spise meget godt og få et supertilbud på overnatting når du deltar på smakingen.

Pris: kr. 250,- (Betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39 c, 0678 Oslo, når bekreftelse om plass er mottatt)
Antall: Begrenset
Aldersgrense: 20 år

Toralf Bølgen

Norgesmester for Vinkelnere.
Forfatter av boken: Historien om cognac, calvados og armagnac, fire nordmenn, heldige giftermål og verdens beste brennevinshus. Boken selges og signeres på stedet.
Medeier, sammen med Trond Moi, av spisestedene Bølgen !amp! Moi på Høvikodden i Bærum og i Stavanger.
Ansvarlig for blendingen av tre cognac-cuveer

Jean Philippe Bergier
Kjeller mester hos Bache-Gabrielsen Bergier er 35 år, samtlige av disse år han tilbrakt i Cognac. Utdannet bl. a. på verdens eneste brennevinsuniveritet; Université Internationale des eaux de vie et boissons i Segonzac, Cognac.

Han har nå nylig overtatt ansvaret for familiens 300 mål store bondegård ved landsbyen Brives i Petite Champagne,Cognac. Omkring halvparten av deres areal er beplantet med druestokker. Familien Bergier har tillatelse til å produsere 78 hektoliter 100 volumprosent. Dette gjøres selvfølgelig ,og kunder har de faktisk også. Både Remi Martin, Hennessy, Courvoisier og Christian Bache-Gabrielsen er gode kunder gjennom mange år. Bergier har til tross sin relativt unge alder oppnådd anerkjennelse for sin gode nese, et bevis på dette er at han er tatt inn i smakspanelt hos BNIC ("cognacpolitiet").

I tillegg til å skjøtte oppgaven med å holde sin gård i drift er han primært cognacblander i kjelleren til Bache-Gabrielsen, hvor han har ansvaret for alt som blandes, tappes og skipes ut.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her