Varmende juledråper

En rødvin som vårt tax-free-kupp varmer godt som julegave. Og den som fortjener den kan godt være deg selv.

Viner fra Châteauneuf-du-pape er noe av de mest julete som finnes. Varme og gode med innslag av julekrydder og søte røde bær i elegant komposisjon men gode syrer og fine tanniner til å støtte opp sødmen.

Også for kjelleren
Og Louis Bernard Châteauneuf-du-pape 2004 står ikke tilbake for noen, selv om den tilhører det rimeligste sjiktet. Med en pris på kroner 135 på taxfree er den rett og slett et røverkjøp. Kroner 199 på polet, Bernard Châteauneuf-du-Pape 2004 (50034) , er dessuten en av de aller laveste noteringene for denne vintypen som i gode år har lang lagringskapasitet.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Mini-coop
2004 frambrakte ikke den kraftigste châteauneuf-stilen men derimot viner med stor eleganse, og det er nettopp i slike år at den demonstrerer sin unike karakter fullt ut. Louis Bernard er ikke én enkelt vingård men hele 40 vinbønder som i 1976 slo seg sammen for å stå sterkere.

3 av 13
Den lille Châteauneuf-du-pape-regionen er størrelsen til tross nemlig svært sammensatt. Den typiske vinen herfra er derfor en blanding av viner fra flere jordsmonn og ikke minst druer. Mens vinen kan lages av hele 13 ulike druer , er det bare tre av de aller viktigste, nemlig grenache, syrah og mourvèdre, i Louis Bernard-cuvéen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen