Ved Neptuns gaffel er en deilig seirett

Dagens oppskrift til NM for amatørkokk kommer fra Jeanette d`Orleans Strandebø, Asker. Bli med du også og vinn flotte premier.
Redaksjonen
22 Juni 2006 - 19:08
Sei er en av våre deiligste matfisker,  og er selvfølgelig temaet for årets NM for amatørkokk som nå er i full gang. Send inn   dine beste oppskrifter med sei som hovedingrediens og kanskje det er nettopp du som blir plukket ut til den store finalen som finner sted i Oslo lørdag 19. august under Aker Brygge Matfestival.
 
Les mer om NM for amatørkokk her (klikk).
 
NM for amatørkokk er et samarbeid mellom Eksportutvalget for fisk, aperitif.no, Aker Brygge Matfestival og Lagostina.

Ved Neptuns gaffel

Ved Neptuns gaffel

Fremgangsmåte

Seifileten deles opp i 50 gr stykker, kamskjellene renses, blåskjell skrubbes og vaskes.

Smelt smør og ha i melet, la frese ett minutt før du sper med fiskekraft. Reduser kraften til halvparten før du har i fløten og reduser til passe tykk konsistens, smak til med salt og pepper.

Fres smør og løk blank, legg i kamskjell og sjøkreps, deretter blåskjell og fisk på toppen, fordi fisken går lett i stykker, dryss over salt og pepper. Slå over hvitvinen og la putre i 3-4 min.
 
Vårløk vaskes og deles i 3, gulrøtter skrelles og deles i fyrstikktynne staver, rødløken deles i båter og sukkerertene renskes for stilk og brukes hele. Fres grønnsakene lett i smør, kvern over litt pepper, slå over litt vann og damp ferdig. Sukkerertene skal ikke i kjelen før i det siste minuttet. De trenger minimalt med varmebehandling.
 
Poteter tourneres og dampes til de er ferdig (ca 15 minutter), før de rulles i persille.
 

Rett før servering piskes sausen opp med stavmixer så den blir til et fint og luftig skum.

Anrettes på tallerken, med grønsakene ut mot siden. Seien og skalldyrene i midten og sjøkrepsen tronende som konge på toppen.

Skummet hvitvinsaus anrettes fint over grønsakene.

Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Jeanette d`Orleans Strandebø, AskerOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2006

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her