Ved Neptuns gaffel er en deilig seirett

Dagens oppskrift til NM for amatørkokk kommer fra Jeanette d`Orleans Strandebø, Asker. Bli med du også og vinn flotte premier.
Redaksjonen
22 Juni 2006 - 19:08
Sei er en av våre deiligste matfisker,  og er selvfølgelig temaet for årets NM for amatørkokk som nå er i full gang. Send inn   dine beste oppskrifter med sei som hovedingrediens og kanskje det er nettopp du som blir plukket ut til den store finalen som finner sted i Oslo lørdag 19. august under Aker Brygge Matfestival.
 
Les mer om NM for amatørkokk her (klikk).
 
NM for amatørkokk er et samarbeid mellom Eksportutvalget for fisk, aperitif.no, Aker Brygge Matfestival og Lagostina.

Ved Neptuns gaffel

Ved Neptuns gaffel

Fremgangsmåte

Seifileten deles opp i 50 gr stykker, kamskjellene renses, blåskjell skrubbes og vaskes.

Smelt smør og ha i melet, la frese ett minutt før du sper med fiskekraft. Reduser kraften til halvparten før du har i fløten og reduser til passe tykk konsistens, smak til med salt og pepper.

Fres smør og løk blank, legg i kamskjell og sjøkreps, deretter blåskjell og fisk på toppen, fordi fisken går lett i stykker, dryss over salt og pepper. Slå over hvitvinen og la putre i 3-4 min.
 
Vårløk vaskes og deles i 3, gulrøtter skrelles og deles i fyrstikktynne staver, rødløken deles i båter og sukkerertene renskes for stilk og brukes hele. Fres grønnsakene lett i smør, kvern over litt pepper, slå over litt vann og damp ferdig. Sukkerertene skal ikke i kjelen før i det siste minuttet. De trenger minimalt med varmebehandling.
 
Poteter tourneres og dampes til de er ferdig (ca 15 minutter), før de rulles i persille.
 

Rett før servering piskes sausen opp med stavmixer så den blir til et fint og luftig skum.

Anrettes på tallerken, med grønsakene ut mot siden. Seien og skalldyrene i midten og sjøkrepsen tronende som konge på toppen.

Skummet hvitvinsaus anrettes fint over grønsakene.

Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Jeanette d`Orleans Strandebø, AskerOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2006

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her