Vellykket partyvin

Denne herlige rødvinen er som skapt for vårens sammenkomster.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Rupìcolo Castel del Monte 2011 (31385) har akkurat det du er på jakt etter når du skal finne en rødvin som klarer mesterstykket å følge en meny som strekker seg over fugl, fisk, grønnsaker, så vel rått som kokt og grillet, mildt og sterkt.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Akkurat passe av alt
Nøyaktig slik menyen for en vellykket vårlig hage- eller innefest skal være.

Den har både særpreg, er myk og innsmigrende samtidig som den har veldig god saftighet og friskhet og akkurat nok tanninbitt til å kunne matche grillet kjøtt.

Dessuten har den en veldig god bærsødme som gjør at den parerer også godt krydret mat og rå grønnsaker.

Mer karakter
En vin det er lett å bli glad i og av. Produsenten er en av ikke bare Castel del Montes, men også Puglias beste. Rivera har jobbet med kvalitetsheving helt siden 50-tallet, veldig lenge før den internasjonale vinverdenen "visste" hvor regionen lå, og selvsagt ikke heller at området evnet å lage vin av svært høy klasse. På den tiden hadde søritaliensk vin bare én vei til markedet, nemlig å fylle ut de magrere og mer alkoholsvake vinene fra nord.

Rivera er først og fremst spesialist på nero di troia, Castel del Montes fremste drue, men vår vin inneholder bare 30 prosent av denne. Resten er arbeidshesten montepulciano. Rivares rene nero di troia-vin har ikke uventet enda mer karakter og større fasthet siden druen får lov å vise seg frem helt alene.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Rupìcolo Castel del Monte 2013

Produsent:
Rivera
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Puglia
Pris:
148,30 kr
Varenummer:
3138501
81 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen