Vellykket ren og god rødvin

Vellykket ren og god rødvin

Denne biodynamiske Rhône-vinen er et funn i sin prisklasse. Dessuten smaker den utmerket til så vel lam som svin.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Remi Pouizin Les Pious 2011 (1277) er sødmefylt og innsmigrende med et svært ren og delikat bærpreg, flott frukt, syre og tanninbitt. Og svært gunstig priset. Denne rene grenachevinen er som skapt for en hver rett med lam, men smaker også himmelsk til det meste av lyst kjøtt.

Finn gode lammeretter

Den er signert en av de nye stjernene på vinhimmelen, Remi Pouizin, som følger biodynamiske prinsipper og som dyrker lavendel i tillegg til vindruer. Det er nesten så du kan kjenne lavendelduften av denne vinen – og det skal visstnok ikke være bare innbilning. Det er mange ganger jeg har kjent igjen eukalyptus eller furunål i viner som er omgitt av denne typen trær.

Les mer om biodynamisk jordbruk her

I god biodynamisk ånd er det polykultur med vekselbruk mellom forskjellige typer vekster som gjelder hos Pouizin-familien. Vinstokkene derimot står trygt og gir bedre og bedre frukt med årene. Ukens vin er laget av nøye utvalgte druer fra vinstokker som er mellom 20 og 30 år gamle. Den er en veldig god forsmak på denne produsentens portefølje som omfatter mange spennende viner, også fra enda eldre plantemateriale.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Remi Pouizin Les Pious 2011

Produsent:
Remi Pouizin
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
AC Côtes du Rhône
Pris:
129,90 kr
Varenummer:
127701
86 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen