Vellykket solbærsødme fra Chile

En ny og frisk årgang av denne storselgeren kom til landet før det smalt.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Oppryddingsarbeidet etter jordskjelvet i Chile er i full gang. Og selv om det var kystbyene et stykke sør for Santiago som ble hardest rammet, er de fleste vinprodusenter merket på ett eller annet vis av hendelsene. Blant annet ved at to av de viktigste havnene for utskiping av vin var stengt en stund.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Myk og god munnfull
Men Armador Cabernet Sauvignon 2009 (34387) som finnes i de fleste polutsalg kom til Norge i ny 2008-utgave i god tid før det ulykksalige jordskjelvet. Den har de karakteristiske søte solbærtonene som kjennetegner god cabernet fra Chile. Men også urter, grønne blader og en viss jordlighet. Samt fatkrydder, men det er heldigvis ikke påtakelig. I munnen er den myk og god, i det hele tatt en veldig lettlikendes vin til kos, grillmat eller enklere biffretter.

Ny høst for døren
Odfjell holder til i Central Valley, rett utenfor Santiago, og kom fra det med bare noen knuste flasker. Mye takket være at Laurence Odfjell som er familiens lokale representant, er arkitekt og selv har tegnet vinkjellerkonstruksjonene.

Chilenske vinmarker bugner nå av druer, og det er lett å forstå at vinprodusentene er urolige for innhøstningen som snart tar til. Det er i skrivende stund nemlig store problemer med både strøm- og bensinforsyningen.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Odfjell Armador Cabernet Sauvignon 2018

Produsent:
Odfjell Vineyards
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Chile
Område:
Maipo
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
3438701
83 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen