Venter kraftig vekst for årets Bryggeribråk
(Bilde: June Grodatter R. Tryggvason)

Venter kraftig vekst for årets Bryggeribråk

Den fjerde runden av Bryggeribråk er i gang og bråksjef Hans Tryggvason på Håndverkerstuene venter kraftig vekst i antall gjester.

Årets Bryggeribråk har hatt sin første kamp. Aass Bryggeri/Pilotbryggeriet møtte Bryggerhuset Veholt og drammensbryggeriet gikk seirende ut med sine ølforslag til hovedrrett og dessert.

I Bryggeribråk handler det om å være den som er dyktigst på å matche øl og mat. Og det er gjestene som er juryen. Bryggeriet som får flest stemmer for sine forslag til de respektive rettene, går av med seieren og dermed videre til neste runde.

Konkurransen er nå inne i sitt fjerde år, og initiativtaker Hans Tryggvason, øl- og vinsommelier og til daglig ansvarlig for F & B-skolen i Thon-gruppen, forventer god vekst i antall betalende gjester i år. Siden starten i 2014 er det snakk om mer enn firedobling.

Til sammen 26 bryggerier, 20 norske og resten fra resten av Norden, skal møtes til 25 kamper som alle finner sted på Håndverkerstuene i Oslo. Foreløpig er de innledende rundene hvor bare norske bryggerier deltar, klare. Hver mandag til og med 1. mai (med unntak av 1. påskedag) møtes to bryggerier.

Gard Karlsnes, Aass Bryggeri/Pilotbryggeriet vant over Jan Halvor Fjeld, Bryggerhuset Veholt i første runde.
Gard Karlsnes, Aass Bryggeri/Pilotbryggeriet vant over Jan Halvor Fjeld, Bryggerhuset Veholt i første runde. Foto: Endre Jansen

 

Neste «bråk» er førstkommende mandag og da er det 7 Fjell mot Austmann. Menyen for de to første rundene er laget av Jonas Melin, kjøkkensjef i Resthon.

Se menyene og les mer om konkurransen her

For de andre rundene er det kjøkkensjefer utenfor Thon-gruppen som er invitert inn for å lage den tre retters menyen. Som Morten Bækkan fra Nord & Natt, Svein Mange Lægran fra Cafe Christiania, Hector Guardia fra Rent Mel og tidligere Bocuse-vinner Terje Ness.

En annen viktig endring som øker spenningen er at ølene til den siste retten serveres blindt. – Det er ikke til å unngå at mange stemmer med hjertet, men på denne måten reduseres muligheten til at valget er helt subjektivt, mener Tryggvason som understreker at selv om det er blodig alvor for bryggeriene er det først og fremst underholdning og gode mat- og ølopplevelser det handler om for gjestene.

I åttendedelsfinalene deltar 10 norske og seks nordiske bryggerier, så går det i ett med kvartfinaler og semifinaler, dog med en pause i juli. Finalen holdes i oktober.

Les mer om tidligere Bryggeribråk

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen